Festival info

Babbels liveFestival info

Babbels Live gaat een terugkerend festival in Krommenie worden”, vertelde organisator Ad de Lange vorig jaar en daar is niets aan gelogen. Babbels Live staat ook dit jaar weer op het programma en is nu al bijna niet meer weg te denken uit Krommenie. Vier jaar geleden bezochten 6.000 mensen het evenement met de Dijk als hoofdact op zondag en op zaterdag artiesten als Edwin Evers en Niels Geusebroek.

Vier jaar geleden ontstond het idee voor Babbels Live. Ad de Lange wilde een mooie opvolger voor Parkpop. Na 23 jaar Parkpop is Krommenie toe aan iets nieuws, dus werd een nieuw en uniek evenement bedacht. In plaats van veel lokale bandjes, werd besloten om grote namen binnen te halen. Na De Dijk, Edwin Evers en Niels Geusebroek in 2014 heeft Babbels Live in 2015 ook weer prachtige namen weten te strikken. Ad de Lange enthousiast: “Ik ben erg trots op de artiesten die komen”.

In 2015 betrad niemand minder dan The Golden Earring het podium en heeft Krommenie op haar grondvesten doen schudden. Een hoofdact waar organisator Ad de Lange meer dan trots op is. “We wilden net als in 2014 een grote naam naar het Provily Sportpark in Krommenie halen en dat is gelukt!” The Golden Earring brengt zondag 21 juni 2015 al haar bekende klassiekers ten gehore. Maar dat is niet alles, want zondag stonden ook Eleven20One, beste coverband van Nederland van het jaar 2014 uitgeroepen door de luisteraars van Radio Veronica, en Roberto Jacketti & the Scooters op het programma. De veelbesproken Mystery Guest van 2015 was natuurlijk Jett Rebel! Deze artiest van Nederlandse bodem schitterde in 2014 al op diverse grote podia zoals die van Pinkpop, Lowlands én een uitverkocht Paradiso!

Voor de editie van 2016 hadden we een nieuw concept bedacht, de ene dag Hollandse dag met o.a. Peter Beense, Tino Martin, Ronald Engel en Ronnie Ruysdael, en de andere dag met de snel in bekendheid gegroeide band Kensington! Dit bleek een enorm succes, voor ieder wat wils.

Editie 2017 stonden o.a. namen als Tino Martin, Jan Smit, Memphis Maniacs, Nielson en Waylon op het befaamde Babbels Live podium.

Het Babbels Live Festival duurt wederom weer twee dagen, voor zaterdag 9 juni en zondag 10 juni 2018 is er een weer mooie line-up in elkaar gezet. Dat het weer een groot feest gaat worden, staat vast!

Terrein open: 14:00 uur
Einde festival: 23:00 uur

TOEGANG VANAF 12 JAAR

BabbelsNieuwsbrief

Blijf op de hoogte en abonneer je op onze nieuwsbrief.BabbelsFoto's & Video's

Babbels Live 2017

Bekijk de aftermovie's en alle foto's & video's van Babbels Live 2014, 2015, 2016 & 2017.