Programma Zaterdag 24 juni 2017

Jeff van Vliet 15:15 uur

In Frankrijk spreekt men over het chanson, in Amerika over de blues. Hier in Nederland hebben we het over het levenslied. Het zijn allemaal benamingen voor een liedrepertoire waarin het alledaagse leven in al z’n herkenbare eenvoud wordt bezongen. Dat kan variëren van onvoorwaardelijke liefde en innig geluk tot groot verdriet en andere trieste narigheid. In de loop der jaren heeft het levenslied zich ontwikkeld tot een populaire stijlvorm. Het heeft talloze grote namen voortgebracht, waaronder die van Louis Davids, Willy Alberti, Johnny Jordaan, André Hazes, Koos Alberts, Frans Bauer en Jan Smit. Aan dat rijtje beroemde levensliedzangers mag binnenkort een nieuwe naam worden toegevoegd: die van Jeff van Vliet. Deze geboren Amsterdammer is één van de nieuwe sterren onder de vele vertolkers van het Hollandse levenslied.

Jan Smit 16:00 uur

De zanger, die al ruim 20 jaar aan de weg timmert, heeft vele bekende meezingers op zijn naam staan zoals Boom Boom Bailando, Vrienden voor het Leven, Als de Morgen is Gekomen en Als de Nacht Verdwijnt. Met Jan Smit op het podium wordt het gegarandeerd feest!

Danny Nicolay 17:00 uur

Danny Nicolay is al lang geen onbekende meer in de Nederlandse Showbizz wereld. De Nederlandse zanger heeft al vele hits en albums op zijn naam staan waaronder: Waanzinnig, NEE!, Je moest eens weten en de Geur van je huid! Danny werkt nu al weer 18 jaar samen met vriend en producer John Dirne.

Danny geeft al jaren onvergetelijke optredens door heel Nederland. Hij heeft onder andere op grote festivals en evenementen zoals het Jordaan Festival , Hilversum A-live en het GelreDome, Museumplein en de Nacht van Oranje in Ahoy opgetreden. Ook was Danny veelvuldig te zien en te horen op radio en TV waaronder TROS Muziekfeesten, SBS shownieuws, Hart voor Muziek, Life4You, Sterren.nl, Radio 538, Radio NL en bijna alle regionale en lokale zenders

Danny ging niet bij de pakken neer zitten en gaf zich op voor het ‘alternatief songfestival’. Dit evenement was bedacht en georganiseerd door het NCRV programma Man Bijt Hond en Danny Nicolay werd 1ste!

In 2011 was hij als gast te horen en te zien bij het optreden van De Toppers in de Amsterdam Arena!

René Eshuijs 17:45 uur

Een fantastische sympathieke zanger met een enorm repertoire die op alle feesten enorm in de smaak valt bij het publiek. Logisch, want hij is ook niet de eerst de beste. We hoorden hem al bij Radio Noord zee en bij Radio 10 FM. Ook heeft hij met en voor bekende Nederlanders gezongen, waaronder Gorden en Donna Linton. René zingt nummers van Froger, Borsato, Volumia!, De Dijk, Tom Jones etc.

Sven Davis 18:30 uur

Sven Duijff werd op 26 januari 1993 in IJmuiden (gemeente Velsen) geboren. Toen Sven zes jaar was mocht hij overdag zo nu en dan mee met zijn vader, die als drummer speelt bij de Ruud Jansen Band, vooral bekend in de regio Noord Holland. Sven klom altijd op het podium, had geen vrees voor veel publiek en ging tussen de zangeressen staan playbacken. Toen Sven op tienjarige leeftijd een keer live mocht meezingen met de band, ging het 2000-koppige publiek uit zijn dak. Sven zong “Verliefd” bekend van Guus Meeuwis. Sven bleek over een uitstekende stem en uitstraling te beschikken.

Vervolgens was hij te gast bij 3FM’s ochtendprogramma van Giel Beelen en bij bij @Nick, een programma van Nickelodeon, daar mocht zingen en was de hele dag tussen de cartoons door te zien. Ook kreeg hij een gastrol in Villa Achterwerk en mocht hij de eindtune inzingen. Dit alles bleef niet onopgemerkt bij SBS-Shownieuws. Die besteedden meerdere malen aandacht aan Sven en filmden zelfs bij hem thuis. In 2009 is staat Sven voor het eerst op het prestigieuze Haarlem Jazz. En in 2010 speelde hij er weer, dit keer met een 18-koppige bigband op het hoofdpodium!

Rob Ronalds 19:15 uur

Ronalds werd geboren in Amsterdam waar hij ook zijn jeugd doorbracht. Al als kind wilde hij graag zingen. Op zijn twintigste besloot hij dat te gaan doen. Hij nam deel aan verschillende talentenjachten en werd daarbij ook diverse keren winnaar. In 1992 deed Ronalds mee aan de Soundmixshow van Henny Huisman. Hierdoor kreeg hij zijn eerste bekendheid. Hij werkte sinds 1996 twee jaar bij Te Land, ter Zee en in de Lucht als publieksentertrainer en twee jaar bij Joop van den Ende. In 2000 begon zijn tv-carrière bij Ab Normaal en werd hij zanger van het Cooldown Café. Eind 2007 bracht hij de single Och was ik maar… uit, onder andere bekend van Johnny Hoes. Deze single werd één van zijn grootste successen tot nu toe met een 30e plaats in de Single Top 100. Natuurlijk kennen we ook andere hits van Rob zoals Mariandel en Meisjes van de Nacht.

Tino Martin 20:15 uur

De Nederlandstalige zanger Tino Martin heeft zich dit jaar ontwikkeld tot een buitengewoon fenomeen in het zalencircuit en hij mag zich de meest geboekte artiest van 2015 noemen. Sinds zijn uitverkochte concerten in de Schouwburg van Amstelveen breidt zijn populariteit zich razendsnel uit. Zijn eerste album “Jij Liet Mij Vallen” staan al weken in de Album Top 100 en de kerstsingle “Mijn Eerste Kerst Zonder Jou” ging op iTunes de strijd aan met Adele en Justin Bieber.

De eigen geschreven liedjes van Tino Martin doen denken aan de succesfactor die zo kenmerkend was voor de liedjes van André Hazes en René Froger, maar vertaalt naar de geest van deze tijd. Opvallend is dat zijn fans daadwerkelijk uit alle geledingen van het volk komen, van jong tot oud.

Helemaal Hollands 21:00 uur

Helemaal Hollands is een Nederlandstalig zingend duo bestaand uit Carlo Rijsdijk en Leo Langstraat. Zij zingen naast covers veelal vrolijke nummers die gaan over het dagelijkse leven.

In 1999 besloten Carlo en Leo na twee solocarrières gezamenlijk door te gaan. Na eerst een paar Engelstalige liedjes zijn zij in 2005 overgestapt naar het levenslied onder de naam Helemaal Hollands. In 2006 breken zij definitief door met hun hit Dans klein zigeunermeisje. In 2007 wordt dit vervolgd met Wat een vrouw.

Jettie Pallettie 22:00 uur

Jet Westerhuis, alias Jettie Pallettie groeit op in een muzikaal gezin waarvan de vader actief is in de jazz en de broer na het conservatorium zich specialiseert als percussionist van vooral Braziliaanse muziek.[1] Zelf zingt Westerhuis vooral populair repertoire. In 2008 brengt Westerhuis onder haar eigen naam het album Gewoon maar lekker leven uit, maar zonder veel succes. Op het album was ook het nummer Ik zit in een cafeetje terug te vinden, wat Westerhuis later uitbrengt onder de naam Jettie Pallettie. De single komt in de Single Top 100, en er worden meer nummers uitgebracht als Jettie Pallettie. In 2010 volgde het album Tutti Spagghettie. Hierna zal ze, vooral rond carnaval, regelmatig scoren met hits.

Ronald Engel Start- en eindigt het festival samen met DJ ShowCees en treedt tussen de artiesten door op.

De in het hartje van de Jordaan geboren ras artiest kreeg zijn landelijke doorbraak met de regelrechte nummer 1 hit “Transseksueel”. Direct daarna volgde de tweede meezinger “M’n Schoonmoeder”. Met een album vol pikante meezingers genaamd “Glij em erin” vestigde Ronald zich als all round feestzanger. Na een succesvolle carrière van ruim 25 jaar is Ronald nog steeds een veel geboekte artiest en is hij als gastheer, presentator en zanger een vaak gevraagd artiest op festivals zoals Dutch Valley en natuurlijk bij ons op het Babbels Live Festival. Daar gaat hij, net als vorig jaar de gehele dag de artiesten aankondigen en zingt hij zelf natuurlijk ook zijn hits en wordt bijgestaan door een heus showballet!!

DJ ShowCees Start- en eindigt het festival samen met Ronald Engel

DJ Showcees (Cees Ruseler) geboren op 7 juni 1986 in het altijd mooie en gezellige Noord-Hollandse dorpje “De Rijp”.

Op jonge leeftijd was hij gek op muziek en liep hij mijn zijn band recorder de straten onveilig te maken.

 Op 17 jarige leeftijd kreeg hij de verslaving pas echt te pakken en begon zicht in te leven in het DJ wereldje. Één ding wist hij zeker “Als ik draai moet het altijd een feest zijn”

Babbels Live Kaartverkoop

Babbels Live Festival Info

Babbels Live sponsors