Programma Zondag 16 juni 2019

Johnny2bad (UB 40 Tribute, UK) 15:30 uur - 16:45 uur

The band performed a number of pre-sold out shows across the UK and in Holland in 2016, including Sold Out shows at ‘Reggae Night’ in Nijmegen, ‘Zomergeblaos fest’ in Hilvarenbeek, and the Assen TT Festival in Holland, in front of an audience of over 8,000. Last year 2017 had seen the band play even more Sold Out shows throughout the UK, and also including the Dorpsfeest Stoke City Live fest in Holland, and a 5,000 plus tent at GlastonBarry tribute fest in Wales, along with us playing the Somerset tribute festival at the Yeovil showground. This year 2018 has already started where we left off with more Sold Out shows around the UK, including the band supporting Chic Le Freak and Sister Sledge at The Apex in Suffolk. J2B will work anywhere in the UK, Europe, or the World.

DI-RECT 17:15 uur - 18:15 uur

Begonnen in 1999 met een vliegende start en hits als ‘Just the Way I do’ en ‘Inside my Head’, was DI-RECT al snel niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzikale landschap. De vijftien jaar die daarop volgden waren een ‘rollercoaster ride’. Met 7 albums, diverse top 10 hits, talloze awards en meer dan 2000 live shows in binnen- en buitenland, heeft DI-RECT laten zien dat ‘they’re here to stay’. In 2009 nam Marcel Veenendaal het stokje over van zanger Tim Akkerman. De eerste single in nieuwe samenstelling ‘Times are Changing’ werd de eerste nr.1 hit die de band ooit scoorde en deze droomstart luidde een heel nieuw tijdperk in. Inmiddels heeft DI-RECT haar 15 jarig jubileum achter de rug. Dit heeft de band groots gevierd met een concert op het strand van Scheveningen voor 12.500 man. In het najaar van 2017 verscheen ‘Rolling with the Punches’ het nieuwe album van DI-RECT. De release van dit voor een Edison genomineerde album, werd onlangs gevierd met de bands grootste clubshow tot nu toe in de AFAS Live. Dit voorjaar gaat de band met deze nieuwe muziek het land in met de “Rolling with the Punches” clubtour. Het neerzetten van een grote show in de AFAS Live, was een mooie uitdaging en een intensief avontuur. Voor DI-RECT is het door de jaren heen ‘vanzelfsprekend’ geweest om on the road te zijn. Na de ‘one of’ show van afgelopen najaar was het dan ook snel duidelijk dat de band met deze show het land in wilde. Afgelopen voorjaar verkocht de band 11 shows door heel het land uit. Daarom zijn er in Oktober 7 shows toegevoegd aan de ‘Rolling With The Punches’ tour.

Memphis Maniacs 18:45 uur - 19:45 uur

Het succesvolle concept van de “Meesters van de Mash-Up” is inmiddels bekend in binnen- en buitenland: knallers van hits uit zéér diverse genres worden door en over elkaar heen gegooid, waarbij de draaitafels zijn vervangen door 5 performers die deze mash-ups in een adembenemende show gieten.   Sinds hun oprichting staan de heren van Memphis Maniacs bekend als de “Meesters van de Mashup” en niet zonder reden: daar waar veel andere acts op confetti en vlammen vertrouwen voor het feestgehalte, zit bij Memphis Maniacs het vuurwerk in de show zelf. Een mashup spektakel waarbij geen combinatie te gek is maar de ultieme muzikale party altijd het voornaamste doel is. Ook in 2017 bewijzen de Maniacs weer helemaal van deze tijd te zijn, zowel figuurlijk als letterlijk want nooit eerder bevatte hun show zoveel recente hits en artiesten. Lean On van Major Lazer wordt gemasht met Faith No More en Justin Timberlake, In the Name of Love van Martin Garrix met de Rolling Stones en Alice Deejay, Can’t Hold Us van Macklemore en Hotline Bling van Drake met The Police en Michael Jackson. En dat is maar een klein gedeelte van de nagenoeg volledig nieuwe festivalshow van de Memphis Maniacs, die natuurlijk wordt aangevuld met een paar klassiekertjes om rellen te voorkomen en het publiek in volledige extase achter te laten.   MEMPHIS MANIACS is een solide garantie voor een massaal feestende festivalweide. In 2017 dendert de Maniacs locomotief fanatiek door met een innovatieve festivalshow van internationaal niveau waarbij de grenzen tussen genres, waanzin, vermaak en virtuositeit bruut om zeep worden geholpen.

Killer Queen (UK) 20:15 uur - 21:15 uur

Killer Queen formed back in 1993. Their first public shows were at London University, following in the footsteps of the real Queen who had played their first shows there 21 years earlier. By 1995 Killer Queen’s UK popularity had grown to such an extent they secured a residency in London’s Strand Theatre attracting nationwide BBC coverage – the first tribute to have a show in the West End. The band’s reputation continued to grow both in the UK and abroad. In 1999 they returned from a tour of and Europe and Russia for an awards ceremony in Leicester Square, hosted by Suggs from Madness. He announced they had won the award for “Worldwide Best Tribute Band”. Queen’s music is loved the world over. Their songs have inspired generations. Recreating the songs on a world stage takes a great deal of skill and Killer Queen’s musicianship is outstanding. During their various careers the musicians have worked and recorded with a vast array of artistes including Roger Taylor, Brian May and Monseratte Caballe. The band also scored a number one hit when they they were asked to recreate Queen’s harmionies for “The Real Life” with Fatboy Slim in 2001. As Killer Queen toured into their second decade, the audiences grew. In 2005 they played Ahoy Stadium, where the reformed Queen would be performing only a few months later. The next year Killer Queen joined forces with Bjorn Again and The Bootleg Beatles for a Waverly Stadium show in Edinburgh. It was this performance that led to the band being selected to represent Queen in a restaged tribute LiveAid concert held by Sir Bob Geldof. They performed with him at his arena charity concert to raise funds for the homeless. 2009 saw a triumphant return to a sold out Ahoy stadium with their acclaimed “Queen Spectacular” production and another award, this time from Sweden’s Vasteras concert hall “Best Concert of The Year 2009” In 2011 they played for 15 000 people as headliners of Baltic States biggest festival, Ollesummer (previous years have included Moby, Franz Ferdinand, Him, Scissor Sisters, Calvin Harris ) More stadium shows are due to be announced…

Rowwen Hèze 21:45 uur - 23:00 uur

Rowwen Hèze is een Limburgse dialectband uit America. De muziek heeft folk-invloeden, zoals Tex-Mex en Polka en variërend tot aan gevoelige ballads. Ze begonnen als een Engelstalig bandje in de Peel, maar zijn – inmiddels dertig jaar verder – uitgegroeid tot één van de grote acts in de Nederlandse Popmuziek. In 1985 is de band opgericht en zijn de eerste singles verschenen. In 1992 beleefde de band een landelijke doorbraak met optredens op Pinkpop en de Amsterdamse Uitmarkt. Beide concerten werden live op TV uitgezonden. Sindsdien speelde Rowwen Hèze meerdere malen op Pinkpop, maar ook op andere grote festivals, zoals Lowlands, Parkpop (Den Haag) en het Deense Roskilde. Verder trad de band op met het Metropole Orkest (1996) en verzorgde de opening van het Holland Festival (1998). Legendarisch zijn ook de samenwerking met Los Lobos in het programma PardisoLife! (1999), het optreden als support act van The Rolling Stones tijdens de Bridges to Babylon-tour (Landgraaf, 1999) en de uitverkochte concerten bij de afsluiting van de viering van het twintig jarig bestaan van de band in de Heineken Music Hall in Amsterdam (2006). Bij de verschillende edities van de Vrienden van Amstel Live is Rowwen Hèze ook veelvuldig te vinden. Daarnaast hebben ze op Concert at Sea (2010) gestaan, Stilteconcerten in de Peel (uniek project in 2011) en hebben ze de opening van de Floriade in 2012 met Chantal Janzen verzorgd met het speciaal geschreven nummer Deze Daag. In 2013 heeft de band de filmmuziek gemaakt voor de bioscoopfilm Hemel op Aarde van regisseur Pieter Kuijpers. Dit heeft een nominatie opgeleverd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Muziek. In 2016 verscheen het album Vur Altied met de 15 nieuwe liedjes opgenomen in hun 30-jarig jubileumjaar (2015). Jaarlijks zijn er de Slotconcerten – de afsluiting van de poptour aan het einde van het seizoen – waarvoor fans vanuit het hele land naar het Limburgse America afreizen.

DJ Appie de Kikker

De 39 jarige Assendelfste DJ Appie de Kikker is al jaren actief als DJ en is al op veel plaatsen te zien en te horen geweest. Zeker in de regio is het een bekende en graaggeziende Allround DJ. De ene avond staat deze Assendelfts DJ, als enthousiaste muziekliefhebber te draaien op een chique bruiloft en de volgende avond staat hij weer te springen in een bruisende feesttent met 1500 dampende bezoekers. Overal krijgt hij de mensen aan het dansen door een goede en gevarieerde muziekkeuze voor jong en oud. Of het nu van 70′s, 80′s of 90′s muziek houdt, van disco, classic rock, Nederlandstalig, Foute hits of van de allernieuwste top40, De muziekkeuze en de interactie met de mensen vindt Appie de twee belangrijkste factoren voor het slagen van een gezellig feest. Appie de Kikker draait ze allemaal en zorgt voor een feest van herkenning! Sfeer en beleving zijn niet te koop, maar is wel te creëren.

Babbels Live Kaartverkoop

Babbels Live Festival Info

Babbels Live sponsors