Programma Zondag 25 juni 2017

Najib Amhali & Plussupportact 15.00 uur

We horen jullie denken…Najib op een festival?? Hij is toch cabaretier? Klopt maar zingen kan hij ook, samen met de band Plussupportact slaat hij een hele andere weg in als we van hem gewend zijn op Babbels Live. Van Nederlandstalig tot rap, niets is hem te gek, kortom dit mag je echt niet missen! Ze gaan er een feestje van maken in het dorp waar Najib als kind is opgegroeid.

In 2013 was Amhali gastartiest tijdens de concerten van de Toppers in de Amsterdam Arena.

 

Rootsriders 16.30 uur

Rootsriders is een Nederlands/Caribische muziekgroep, in Nederland vooral bekend van hun Tribute 2 Bob Marley liveshows. In 2013 toerde de band met veel succes door vooral thuisland Nederland, maar ook op Curacao, thuishaven van zanger Junior Tecla, trok hun concert bijna 3.000 betalende toeschouwers. Mede verantwoordelijk hiervoor was het onverwacht grote succes dat de deelname van achtergrondzanger Mitchel Brunings bij TVOH teweegbracht. Zijn blind audtion sloeg wereldwijd in als een bom en leverde niet alleen hem maar ook de Rootsriders een hoop aandacht op. Mitchell haalde zelfs de finale van de competitie die hij nipt verloor van Julia van der Toorn. Hun clubtour in 2014 werd mede hierdoor wederom een groot succes. Ook ging de band dat jaar voor het eerst in 4 jaar weer op theatertournee waarin voor het eerst een belangrijke rol was weggelegd voor achtergrondzangeres Tamara Nivillac die door afwezigheid van Mitchell Brunings een deel van het repertoire als lead-zangeres voor haar rekening nam. In Februari 2015 gaf de band een speciaal eerbetoon tgv Marley’s 70e geboortedag en was daarmee te zien in De Wereld Draait Door[7]. Amper 24 uur na dit optreden waren alle live-shows uitverkocht. In het voorjaar van datzelfde jaar toerde de band voor het eerst met hun nieuwe zanger Mohamed Ali uit Sudan. In het voorjaar van 2016 zal de band haar 10-jarig bestaan vieren met opnieuw een uitgebreide tour door Nederland, België en Frankrijk.

Waylon 18.00 uur

Waylon nam in 2008 deel aan het eerste seizoen van Holland’s got Talent op SBS6 daarna brak hij door met zijn album Wicked Ways. Met Ilse De Lange was hij als The Common Linnets de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival 2014. Ze behaalden de tweede plaats.

Waylon scoorde met Wicked Way direct een Alarmschijf, waarna het nummer in de top 10 van de Nederlandse Top40 terechtkwam.

In april 2010 won Waylon zijn eerste muziekprijs, namelijk een 3FM Award in de categorie ‘Beste nieuwkomer’. Een maand later ontving hij in het tv-programma De Wereld Draait Door een gouden plaat voor zijn debuutalbum. In juni 2010 was Waylon een van de winnaars van de laatste TMF Awards. De zanger won de Borsato Award, een prijs voor nieuw talent. De prijs werd hem door de naamgever Marco Borsato uitgereikt, tijdens het TMF Awards Festival in het Volkspark te Enschede.

In oktober 2011 lanceerde Waylon The Escapist, de eerste single van zijn tweede album After All, dat op 3 november verscheen. Daarna volgden de singles Lose It en Lucky Night. Hoewel de cd matig scoorde in de hitlijsten, voegde Waylon zich bij de gevestigde namen. Zo werd hij in april 2012 uitgeroepen tot beste zanger bij de 3FM Awards.

 

Nielson 19.45 uur

Nielson ging naar de Herman Brood Academie in Utrecht, waar hij zich specialiseerde in het rappen. Met een rap-act won hij in 2008 in Rotterdam de voorrondes van de Kunstbende. Hierna stond hij onder andere in het voorprogramma van The Opposites. In 2009 werd Nielson door Nickelodeon gevraagd voor de nieuw op te richten zang- en dansformatie Zirkus Zirkus. In 2011 stopte Zirkus Zirkus en Nielson ging verder met het schrijven van Nederlandstalige popliedjes. In 2012 deed hij mee aan de talentenjacht De beste Singer Songwriter van Nederland van VARA, BNN en 3FM. Hij won deze wedstrijd niet maar scoorde vervolgens wel een hit met zijn zelfgeschreven nummer Beauty en de brains. Begin 2013 kwam zijn tweede single uit Zo kan het dus ook. Ook werd bekend dat Nielson een poliep had op zijn stembanden, waarvan hij inmiddels hersteld is.

Met Sexy als ik Dans brak Nielson in het najaar van 2015 ook door in Vlaanderen.

Memphis Maniacs 21.30 uur

Memphis Maniacs is een Nederlandse mash-up-band. De band heeft geen zelfgeschreven nummers maar speelt mixes (zogenaamde “mash-ups”) van allerlei bekende nummers en mengt op die manier diverse stijlen en genres.

In december 2008 stond de band in het voorprogramma van Fiction Plane in Paradiso. Zanger/bassist Joe Sumner had de band eerder dat jaar op Paaspop zien spelen en nodigde hen persoonlijk uit om als voorprogramma in zijn show te staan. In 2009 stonden ze opnieuw in het voorprogramma van Fiction Plane, ditmaal in Londen.
Na twee keer op Concert at Sea te hebben gestaan, werden ze door BLØF uitgenodigd om in oktober 2012 als voorprogramma van hun jubileumconcert op Curaçao op te treden. In 2013 staan ze, wederom op uitnodiging van BLØF, opnieuw op Concert at Sea, ditmaal op het hoofdpodium.
De band heeft tijdens hun Supersize Clubtour in 2012 poppodia als de Melkweg, Hedon en Tivoli uitverkocht. Verder speelde de band onder andere op de Zwarte Cross, Concert at Sea, Noorderslag, Lowlands, Oerol, Dance Valley, Paaspop en Parkpop, in oktober 2012 in de Berlijnse club White Trash en in februari 2013 in het Concertgebouw in Amsterdam.

De Memphis Maniacs spelen (delen van) nummers van onder andere AC/DC, The Chemical Brothers, Iron Maiden, Adamski, Roxette, Jamiroquai, Britney Spears, Eurythmics, Metallica, Skrillex, The Beatles, Queen en Ram Jam.

Per “mash” worden er veelal complementaire stijlen gemixt. Vaak worden de zanglijnen van nummers gezongen over de melodie van een ander nummer (bijvoorbeeld “Hey Jude” van The Beatles en “We Will Rock You” van Queen over de muziek van “Sure Shot” van Beastie Boys), en worden zo de verschillende stijlen gemengd. In andere gevallen worden nummers samengevoegd vanwege een overeenkomstig onderwerp in de songteksten, bijvoorbeeld “Sweet Dreams” van de Eurythmics en “Enter Sandman” van Metallica.

Babbels Live Kaartverkoop

Babbels Live Festival Info

Babbels Live sponsors