Daytraden steeds populairdere strategie

Tegenwoordig zijn er veel mensen die zich verdiepen in beleggen. Dit is iets wat vrijwel altijd gebeurd is, sinds het hele begin hebben mensen zich veelal verdiept in het beleggen. Echter gaat dit tegenwoordig stukken makkelijker als dan dat dit vroeger ging. Zo kan iedereen binnen 1 minuut gemakkelijk een account aanmaken bij een broker zoals DeGiro of Binance. Binnen 1 minuut kun je beginnen met het beleggen van zowel crytos als andere aandelen. Waar je hier vroeger nog voor naar de bank moest kun je dit nu heel gemakkelijk zelf regelen. daytraden is een van de soorten beleggen die behoorlijk populair is. Daytrading is het kopen en verkopen van effecten op de beurs. Wanneer je dit doet hoop je te kunnen profiteren van de prijsfluctuaties tijdens het open zijn van de handelsdag. 

Strategieën die gebruikt worden

Er worden tijdens het open zijn van een handelsdag veel verschillende handelsstrategieën gebruikt. Het aantal transacties per dag kan uiteenlopen, zo kunnen dit er tientallen zijn maar ook enkele duizenden. Ook de tijd die men neemt om een aandeel aan te houden verschilt. Zo houdt de ene belegger een aandeel aan voor een paar seconde, en zijn er andere daytraders die een aandeel uren aanhouden voordat ze deze aandelen weer verkopen. Het verschil van de prijs van het aandeel tussen de aankoop en verkoop is je winst of verlies. Dit betekent dat je lange dagen maakt, je moet de hele dag kijken wat de markt doet. 

Pas sinds een paar jaar is het mogelijk om vanuit huis te daytraden via verschillende brokers. Een broker is een platform waarmee je aandelen kan kopen en verkopen. Vroeger hadden handelshuizen daghandelaren in dienst, dit is tegenwoordig niet meer nodig. In Amerika heb je nog steeds veel handelshuizen waar je vervolgens je eigen kantoor kan huren voor daytrading. Dit is in Amerika meer ingeburgerd als hier in Europa. Wellicht volgen we Amerika in de toekomst alsnog op. 

Het resultaat van daytraders 

De maximale piek tot dal waardevermindering van een daytrading dag wordt een drawdown genoemd. Dit kun je ook wel zien als een maatstaf voor het gelopen risico tijdens de periode waarin je een aandeel hebt aangehouden. Door onderzoekers is uitgewezen dat veel daytraders verlies maken. Daarom is het belangrijk om goed onderzoek te doen, wanneer je goed onderzoek doet voordat je een aankoop doet weet je dat je een grotere kans hebt om hetzelfde aandeel met winst te verkopen.

 

Gerelateerd

Recent