Programma

The Fucking Assholes 15:15 uur - 16:15 uur

The Fucking Assholes (je weet wel: je favoriete rock-coverband aller tijden) bestaan al vijftien jaar.
Op 21 januari 2003 kwamen ze voor het eerst in oerbezetting samen in een oefenhok. Toen verzonnen ze ook de bandnaam.
Nergens traden de Assholes vaker op dan in Babbels: zeven keer sinds 2010. En één keer op het Babbels Live Festival. Ze beschouwen Babbels een beetje als hun onofficiële thuishonk.

De Assholes spelen om 15:15 uur. Het wordt gezellig, zoals altijd. Maar het wordt ook anders. Denk aan een handvol nieuwe liedjes en een paar verrassingen die nog even verrassingen moeten blijven. Je wilt het niet missen, in elk geval.

Er zullen ook dingen vertrouwd zijn: geen polonaise, geen flauwekul, maar eerlijke, straight up rock & roll uit zes verschillende decennia. Van The Who tot the Stones. Van Ramones tot Romantics. Van Oasis tot Kings Of Leon. Van Pearl Jam tot The Hives. En ga zo nog maar ff door.

No Signal 16:45 uur - 17:45 uur

Wij zijn No Signal!
Een jonge, frisse, energieke en vooral enthousiaste coverband.
Of je nou graag de oldies wil horen, of dat je liever los wil gaan op de songs van nu, we spelen voor ieder wat wils. Van pop tot funk, van reggae naar rock, van Bruno Mars en Beyonce tot Stevie Wonder en Doe maar. We willen een zo breed mogelijk publiek aanspreken en daarom proberen we een zo groot mogelijk repertoire op te bouwen, voor ieder zit er wat tussen!
Klaar om te spelen, No Signal!

Joeri Wagemans – Drums
Jesse Pupping – Bas
Thomas van der Laan – Gitaar
Kai Imming – Gitaar
Daniek Bergkamp – Zang
Rose van Ingen – Zang

The Legendary Hangovers 18:15 uur - 19:15 uur

The Hangovers behoort al sinds 2004 tot de gevestigde orde in de Zaanstreek. Deze op en top barband speelt eigen nummers en obscure covers in de stijlen country, rock & roll, boogie en rockabilly, met uitstapjes naar de blues en soul. Met hun komische teksten over o.a. vrouwen, drank en vergeten muziekhelden en hun dolle podiumpresentatie, compleet met Mexicaanse maskers en megafoongebrul, zetten ze iedere tent volledig op hun kop.

Ten Hut 19:45 uur - 20:45 uur

Van funky sounds tot knallende Arabische grooves met wervelende solo’s en een feestende blazerssectie: Ten-Hut heeft alles in huis om samen met het publiek door het plafond te gaan. Ten-Hut staat bekend om zijn energieke live performance en interessante composities, gegoten in een pop/funkjasje.

De band is te vinden op poppodia in binnen- en buitenland. Hoogtepunten waren onder meer optredens in De Melkweg, Sugar Factory, Surfana Festival & het Concertgebouw. Tourend trok Ten-Hut recent door Duitsland, Frankrijk & Spanje. De inspiratie uit verschillende muziekstijlen leidt regelmatig tot boeiende samenwerkingen met als meest recente resultaat: Ten-Hut Orchestra. Met een twintigkoppig orkest, inclusief strijkers, achtergrondzang & percussie speelt Ten-Hut zijn eigen nummers aangevuld met nummers die de band inspireren. Zo werkt Ten-Hut Orchestra o.a. samen met de Syrische zangeres Mireille Bittar.

Naast de grote projecten is Ten-Hut ook vaak met de voeten in het zand te vinden. Afgelopen jaren is de band regelmatig te gast bij de o.a. Noordpiersessies van Timboektoe & Pllek in Amsterdam voor een relaxed akoestisch optreden in de zon. Kortom: van zomerse strandsessies, orkestraal uitpakken tot knallende liveshows.

Memphis Maniacs 21:30 uur - 22:45 uur

Vele van jullie kennen de Maniacs vast nog wel van hun spetterende optredens op het Babbels Live Festival in Krommenie. Dit maal gaan ze het knusse Agathepark op hun kop zetten, zorg dat je erbij bent!

Masters of the Mashup”
Five musicians take the audience on a rollercoaster ride by ingeniously cutting, copying, and pasting unexpected combinations of killer tracks from very different genres into highly explosive (s)mashups.
– Chemical Brothers vs the Kinks vs S-Express
– Swedish House Maffia vs Madcon vs Guns ’n Roses
– House of Pain vs Jimi Hendrix vs Kosheen
and much, much more..
Memphis Maniacs is conceptually often compared with 2manydjs but their show offers the overwhelming performance of an insane live band that does so much more than mixing lyrics and music.
Musical boundaries will be brutally defied.
No tapes, no backing tracks, no sequencers.
Expect a massive party with rock&roll attitude and a dancefloor that makes you gasp for breath!