Programma Zaterdag 9 juni 2018

Gerard Doorgeest 14:30 uur

Gerard Doorgeest is een gezellige Hollandse zanger van 52 jaar oud.

De nummers die Gerard ten gehore brengt zijn niet bepaald inslapers.
Ze lopen uiteen van meezingers tot après ski en rock and roll.
Voor jong en oud is er lekkere vlotte en gezellige muziek waar iedereen
na 5 minuten staat te hossen en te swingen.

Ook in Brabant en de wijde omgeving weten ze hier over mee te praten.
Vraag daar naar Gerard Doorgeest en ze zullen vragen:
“Wanneer komt ie en waar? Dan neem ik morgen vrij!”

In kleine oplagen zijn er diverse cd’s verschenen.
Enkele titels; Kroegenmuzikant, Droomvriendin , Ik zie het in je ogen en zijn laatste nummer Ik wil die handjes zien ( februari 2014 ) die het nog steeds goed doen op de lokale zenders

Ernest 15:00 uur

Al jarenlang is Ernest een graag geziene gast op diverse podia van binnen- en buitenland. Niet alleen in Nederland, maar ook in Oostenrijk, Spanje, Tjechië, Italië en Zwitserland wordt Ernest gevraagd als het feest moet zijn. 

Tot op heden is hij nu regelmatig als huiszanger te zien in café Bolle Jan te Amsterdam, het café opgericht door de ouders van René Froger.
Ernest valt niet alleen op door zijn dijk van een stem, ook is hij een ras-entertainer die het aanwezige publiek keer op keer onmiddellijk voor zich weet te winnen. 

Toen in 2008 zijn eerste single “Hoe kan ik van je houden” uitkwam ging het vrij snel allemaal. De singles volgden zichzelf toen snel op en zijn debuutsingle werd zelfs geplaatst op de driedubbel cd van EMI met de titel “Het Mooiste van Amsterdam” Trots? Jazeker! Het jaar er na kwam de tweede single uit, “Alles is anders”, wederom geschreven door hitschrijver Bram Koning. Ook van deze single kwam een videoclip uit.

ZUS 15:40 uur

Bo en Kiki vormen sinds 2013 het duo Zus.
Bo is 20 en is dol op zingen, dansen en acteren.
Een echt podiumbeest die zorgt dat het enthousiasme van het podium afstraalt.
Naast Zus danst Bo ook hiphop en modern en maakte deel uit van het ensemble van de BMT productie Evita.
De tv optredens bij Zapplive, Fijnfisjenie café van Omroep Brabant en Toppers van Oranje en natuurlijk het optreden op de Huishoudbeurs 2015 in de RAI Amsterdam op het podium van Sterren on Tour zijn tot op heden wel de hoogtepunten van Zus.

Kiki is 17 en net zoals Bo altijd bezig met haar hobby’s zingen, dansen en acteren.
Ondanks haar jonge leeftijd toch al heel wat leuke dingen meegemaakt met Zus en geniet eigenlijk van ieder optreden groot en klein.
Iedere uitdaging gaat ze niet uit de weg en hoopt vooral met Zus nog heel lang op te kunnen treden.

Inmiddels heeft Zus al en aantal nummers op hun naam staan zoals:

De hele zomer lang, Brabant, daar brandt nog licht, Wat ik wil, Waar ik ga, Rondjes in m’n hoofd, Superster, Zomerzon, Feesten, e.v.a.

Rocky Vosse 16:25 uur

Rocky Vosse begon met zingen op feesten en kermissen in de regio Noord Holland. Zijn eerste single was: “Donker om me heen“. In het voorjaar van 2008 deed Rocky Vosse mee met de wedstrijd “De Leeuw die brult weer” van Sterren.nl.

Hij werd unaniem uitgeroepen tot winnaar en eind mei van dat jaar verscheen de single met dezelfde titel: “De leeuw die brult weer“.

Na dit succes kreeg Rocky Vosse een platencontract en scoorde in 2010 een grote hit met “Pretty Belinda“. En in 2011 wist hij te scoren met een remake van “Is everybody happy“.

Live brengt Rocky een avondvullend vrolijk entertainment met, naast zijn eigen single, een mengeling van bekende feesttoppers en meezingers.

Wolter Kroes 17:00 uur

“Mijn carrière heeft zich in alle rust opgebouwd en dat maakt dat ik ook altijd een nuchtere artiest ben gebleven, die met hard werken en het volgen van zijn passie een eigen plekje heeft veroverd in het Nederlandse muzikale landschap”, aldus Wolter. Grote hits zijn natuurlijk Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen, inmiddels een Nederlandstalige evergreen, en Viva Hollandia. Maar ook tracks als Ik Ben Je Prooi blijven steeds maar weer terugkomen. Na eerdere hits in 2000 en 2010 schopt Ik Ben Je Prooi het in 2014 wederom tot de hoogste regionen van de hitlijsten, ditmaal in duet met Utopia-bewoonster Isabella. “Ik ben begonnen als feestzanger, maar heb daarna altijd mijn muzikale hart gevolgd. Soms werd het meer volks, soms meer pop, soms meer ingetogen en kwetsbaar. Het pakte wat betreft hits soms heel goed uit, soms wat minder. Maar het was muzikaal altijd oprecht waar ik op dat moment als artiest en mens stond. Je merkt dat sommige liedjes na een paar jaar pas tot volle wasdom komen, zoals Ik Ben Je Prooi. Heel bijzonder om mee te maken.”

Lesley Williams 17:35 uur

Lesley Williams won in 2002 de Soundmixshow met zijn Hazes vertolking. Niet voor niets is hij de meest realistische Hazes act van ons land. Doe uw ogen dicht en luister! Wat zegt u, u hoort geen verschil met het origineel? Dat is nou precies wat we bedoelen. Trouwens als u uw ogen open houdt zult u tevens verbaasd zijn over de fysieke gelijkenissen met de grootmeester van het levenslied.

 

Benjamin 18:10 uur

Hoewel altijd bescheiden gebleven over zijn bijzondere talent is Benjamin van de Logt uitgegroeid tot een bekende zanger en entertainer in de Zaanstreek en wijde omgeving. Ook heeft hij in de afgelopen jaren op al heel wat grotere podia mogen staan. Daarnaast zingt hij nog steeds met veel plezier tijdens bijzondere gelegenheden, bij verenigingen en heeft hij al in heel wat cafés/clubs in Nederland en het buitenland zijn geluid mogen laten horen.

Met zijn uitgebreide repertoire Nederlandstalige nummers van o.a. Guus Meeuwis, Andre Hazes, Wolter Kroes, Marco Borsato en ook zijn eigen repertoire maakt hij van elk optreden altijd een groot feest. Daarnaast heeft hij het bijzondere talent om mooie kleine liedjes te zingen en voelt Benjamin zich ook heel goed thuis in het theater.

Zijn motto: “Als de mensen het naar hun zin hebben en genieten van mijn optreden heb ik een topavond”.

Ronald Engel 18:35 uur

Ronald Engel (artiestennaam: Ronald) is een rasechte Amsterdammer, geboren en getogen in de Jordaan. “Ik woonde om de hoek bij Café Bolle Jan en zat samen met René Froger op de lagere school, op dezelfde klas. We hadden veel gemeen: onze vaders waren muzikanten, dus zowel René als ik zaten al heel jong met een accordeon op schoot. Als kinderen speelden we zelfs accordeonduetten.”

Ronald moest wel: “Mijn vader was accordeonist en mijn opa ook. Vroeger kon je met dat instrument in de Amsterdamse cafés je boterham verdienen. Ik heb voor de zekerheid toch maar een beroep geleerd: ik heb alle diploma’s voor elektricien, maar ben nooit in dat vak gestapt. Sinds mijn zeventiende zing ik en speel accordeon. Ik ben jaren op de schnabbeltoer gegaan, als accordeonist en zanger op bruiloften, partijen en zo.”

Voor zijn houvast besloot Ronald om ook als barkeeper te gaan werken in het café waar hij veel optrad: De Nieuwe Vaart, aan de Oosterburgergracht in Amsterdam. “De toenmalige kastelein zag mijn zangcarrière helemaal zitten. Samen met hem betaalde ik de opname van het door mezelf geschreven ‘Ik ben een transsexueel’. Dat hadden we zo afgesproken. We deelden samen de kosten en de baten zouden we samen opmaken. Toen we zelf binnen een week duizend singles hadden verkocht meldde zich een platenfirma. Nou, de plaat stond 20 weken nummer 1 in de Nederlandstalige hitparade en bereikte de top 10 van de Nederlandse Top 40. Van de opbrengst zijn we samen heel goed op vakantie geweest.”

Tino Martin 19:05 uur

Het is 1998, Tino Martin is dan pas 14 jaar. Hij komt dan voor de eerste keer in aanraking met het artiestenvak in de strandtent van zijn oom en tante. De band die de avond muzikaal verzorgt vraagt hem op de planken. Tino zingt een nummer mee en vanaf dat moment is er bij hem geen twijfel meer mogelijk. Dit wil hij de rest van zijn leven doen. Vanaf die dag gaat alles in sneltreinvaart, hij gaat zingen met orkestbanden en de aanvragen voor de eerste betaalde optredens van Tino stromen binnen.

In Juni 2017 stond hij voor een uitverkocht Ziggo Dome voor 17.000 uitzinnige fans. Ter promotie daarvan is de single en videoclip ‘Later als ik groter ben’ uitgebracht. Ook is zijn 2e album ‘Hoe ik het zie’ met daarop 10 gloednieuwe nummers en zijn nieuwste single ‘Blijf bij mij’ inmiddels een feit! Oktober 2017 komt de live registratie van ‘Het concert van mijn dromen XL’ uit als (dubbel) album en DVD. In Januari 2018 geeft Tino naast 2 uitverkochte concerten in Koninklijk Theater Carré en het AFAs Circustheater opnieuw een concert in de Ziggo Dome!

Tino heeft vorig jaar ook al een spetterend optreden verzorgd op Babbels Live en gaat het dit jaar weer dunnetjes over doen!

John West 19:40 uur

John West heeft de afgelopen 10 jaar bewezen een vaste waarde te zijn op de Nederlandse podia. Met hits als ‘Jouw blik’, ‘Voel je dan niet’ en zijn laatste single ‘Wit zwart’ weet hij telkens weer zijn fans te verrassen en heeft hij inmiddels op alle kleine maar ook grote podia gestaan. Het afgelopen jaar stond vooral in het teken van de singles ‘Lekkerding’ en ‘Blijf bij mij’, duetten welke hij uitbracht met zijn goede vriend en collega Lange Frans. Onlangs gaf John West een uitverkocht concert in het Chassé Theater en ‪op 20 mei‬ aanstaande geven John West en Lange Frans een concert in Poppodium 013 in Tilburg.

John West onderscheidt zich als zanger door  het repertoire dat hij zingt en de zekere stijl en klasse die hij heeft. Zijn herkenbare stem maakt dat zijn fanschare nog steeds blijft groeien. In 2012 was John West speciale gast bij Toppers In Concert, waar hij in totaal voor 200.000 mensen heeft gezongen. In 2015 schopte hij het tot de finale van de SBS-show Bloed, Zweet En Tranen.

Dirk Drost 20:20 uur

Dirk Drost is geboren en getogen in de Zaanstreek, onder de rook van Amsterdam. Hij is al vanaf jonge leeftijd bezig met muziek. Zijn ouders hadden al snel in de gaten dat hij veel interesse had in muziek en instrumenten. Zo kreeg hij op 6 jarige leeftijd een accordeon waar hij al snel zijn eerste melodietje uit toverde. Hiermee was de basis gelegd.

Zo rond z’n 14e was de accordeon niet “stoer” genoeg meer en werd na lang zeuren zijn eerste drumstel in huis gehaald. Ook dit had hij al snel onder de knie en zo volgde de eerste bandjes. Omdat de zanger er altijd alleen voor stond, besloot Dirk er dan tijdens het drummen ook maar een 2e stem bij te zingen. Dit bleek goed te bevallen en zo was ook de zangcarrière begonnen.

In de loop van de jaren is het drumstel op de achtergrond geraakt en is het zingen op de 1e plaats gekomen. Eerst als leadzanger van verschillende bands en later als solo zanger met orkestband. Inmiddels zorgt de jarenlange ervaring ervoor dat Dirk verschillende muziekstijlen beheerst en optredens heeft verzorgd van ingehouden en sjiek diner tot mega knalfeest.

Op dit moment is Dirk leadzanger van de top 40 formatie Daylight Super Band. Tevens is hij nog zeer actief als solo artiest, in zowel sjiek restaurant als feesttent. Ook laat hij zich begeleiden door professionele muzikanten, zoals pianist en/of saxofonist bij trouwplechtigheden.

Kortom: een overal te plaatsen veelzijdige artiest die van elke gelegenheid een succes maakt.

Snollebollekes 21:20 uur

In 1985 won Gerrie Knetemann de Amstel Gold Race, Paus Johannes Paulus II bezocht Nederland en….. Snollebollekes werd geboren onder de rook van Oirschot. Al van kinds af aan was duidelijk dat hij geboren was om de showbizz in te gaan, zo won hij als peuter menig playbackshow met zijn wervelende Andre van Duin imitaties. Na de basisschool cum laude te hebben afgerond en zijn studie Frietologie in Leuven met twee patatten in z’n neus te hebben doorlopen keerde hij terug in Nederland om voor de omroep BNN diverse programma’s te gaan maken. Een oplettende platenbaas in het zuiden des lands merkte dit talent snel op en haalde hem terug naar het Brabantse land waar een ontmoeting met Jurjen Gofers (Radio Veronica) en DJ Maurice (Nederland’s bekendste feest DJ) volgde. Met hun gezamenlijk gevoel voor humor, onzin, entertainment, muziek en hun passie voor carnaval en feestmuziek werd de act Snollebollekes geboren. Hun eerste hit Vrouwkes werd in 2013 verkozen tot “Partyhit of the Year” en won de BumaNL Award voor Beste Single. Deze klapper werd gevolgd door de hit Snollebolleke die zelfs bovenaan de Belgische chart terecht kwam en die de geschiedenis in is gegaan als de carnavalskraker van 2014! De naam Snollebollekes was gevestigd en de ene na de andere feesthit volgde, zoals Bam Bam (Bam), Alaafrojack, Feestmuts en de beukers Springen Nondeju en De Vloer is Lava. De knaller Links Rechts is nog steeds één van de hoogtepunten van menig festival! Begin 2017 bracht Snollebollekes alle hits en de kakelverse polonaise knaller ‘Hoempapa’ uit op het album …En Door en stond de teller van hun hits en clips op internet op vele tientallen miljoenen!

Lawineboys 22:00 uur

Tijdens een optreden kennen de Lawineboys maar één motto: ‘Laat de Feestlawine maar los barsten’. De zomer van 2010 is voor de Lawineboys een zeer bijzondere. Niet alleen traden zij op tijdens de huldiging van het Nederlands Elftal voor een uitzinnige, 100.000 koppige menigte, maar ook verschijnt hun nieuwe single: “Sex met die Kale”. Deze laatstgenoemde single blijkt tijdens het carnaval van 2011 de absolute tophit te zijn. Uit een onderzoek onder DJ’s is gebleken dat “Sex met die kale” de meest gedraaide plaat tijdens carnaval is geweest.
Toen de Lawineboys werden benaderd voor een skihut in Oostenrijk, werd het tijd voor eigen repertoire! ‘Wat Zullen We Drinken’ was vanaf het begin een enorme feestknaller. Hierna volgden de hits elkaar in sneltreinvaart op. Op ieder feest hoor je hun nummers voorbij komen: ‘Als We Gaan’, ‘In De Blote Kont’, ‘Over 100 Jaar’, ‘Laat Maar Waaien’. Ook in het buitenland doen de Lawineboys het heel goed.

Party Animals 22:30 uur

Inmiddels zijn de Party Animals toe aan de “derde generatie”. De bezetting bestaat tegenwoordig uit Martijn, fan van het eerste uur en van achter de schermen doorgegroeid naar het podium. Jan, sinds de zomer van 2008 al bij de groep als invaller, werd ontdekt op een feestje in Volendam. Ook Kelvin werd gescout op de dansvloer en de laatste aanwinst is Patrick, die voorgedragen werd door Kelvin. Vroegere groepsleden, zoals Paul, Evert, Patrick, Robert, David en Thijs hebben regelmatig contact met de huidige Animals en zijn er zelfs nog wel eens bij – backstage, verstopt in het publiek of incidenteel als eregast op het podium. MC Remsy, Animal van het eerste uur die in 2002/2003 ook een belangrijke bijdrage leverde aan de come-back van de Party Animals geniet tegenwoordig solo veel succes – maar is nooit te beroerd bij te springen als er “een mannetje tekort is”.

Het razende succes van de Party Animals is geheel te danken aan de energieke show, de fanatieke producers, de trouwe fans, de enthousiaste discotheken en feestorganisaties die de groep maar blijven boeken en de actieve vrijwilligers die de groep bijstaan. Het feit dat de Party Animals zich niet tot nauwelijks gesteund voelen door radio, TV of geschreven pers lijkt niet in het nadeel van de groep te werken. Integendeel, door het uitblijven van “over-exposure” lijkt het of niemand er genoeg van kan krijgen en worden de Party Animals keer op keer, jaar in jaar uit weer teruggevraagd in clubs, zalen, feesttenten en op evenementen waar het iedere keer weer dolle pret is en “het dak eraf gaat”. Martijn, Jan, Kelvin en Patrick zijn enorm gemotiveerd om er altijd een feest van te maken, na 17 jaar is het nog steeds: “P.A. Posse in da place!”

De Zingende Schlager treedt op tussen de optredens van de artiesten

Sjors Verdellen is in het dagelijks leven keurslager maar op het podium ontpopt hij zich als ein ZuperEntertainer!

De Zingende Schlager treedt op tussen de optredens van de artiesten.

Dansstudio2 Showballet begeleidt de artiesten

Dansstudio2 uit Assendelft heeft in haar 41 jarig bestaan al vele talenten voortgebracht. Bij de vorige editie van het Babbels Live Festival sierde naast de artiesten op het podium ook nog een aantal danseressen van dansstudio2. Na het succes van vorig jaar begeleiden dit jaar ook  zes van deze danstalenten de artiesten weer tijdens de Hollandse Dag.

 

Babbels Live Kaartverkoop

Babbels Live Festival Info

Babbels Live sponsors