Tips voor als je gaat reizen naar Rusland 

Afgelopen jaren is het erg lastig geweest om naar een hoop plekken te reizen in het buitenland. Echter is het gedurende de zomer en door de toenemende vaccinaties weer steeds meer mogelijk. Rusland is het grootste land op aarde en er zijn dan ook talloze plekken waar jij een leuke vakantie kunt beleven. Ondanks dat Rusland in de geschiedenis misschien wordt getekend als een naar en vervelend land is er tegenwoordig een hoop toerisme te vinden, net als in alle andere landen. 

 

Het aanvragen van een visum

Als je wilt reizen naar Rusland, of dit nu voor een vakantie of werkgelegenheid is, zul je een visum moeten aanvragen. Een visum aanvragen voor als je in Rusland komt is alleen niet nodig als je er bent vanwege een tussenstop die minder dan 24 uur duurt. Je kunt een visum Rusland aanvragen voor vakantie of voor een zakenreis. Je hebt daarom ook zakelijke en toeristische visums. Zo kan Rusland een stuk beter in de gaten houden wat er allemaal in het land gebeurd, en hoeveel buitenlanders er in het land zijn. Als je kiest voor een toeristenvisum mag je maximaal een maand in Rusland blijven, als je kiest voor een double-entry of multiple entry mag je in de komende 180 dagen voor 30 dagen aaneengesloten in Rusland verblijven. Bij een zakenvisum kun je vaak tot wel 90 dagen verblijven. De kosten die komen kijken bij het aanvragen van een visum voor Rusland ligt net iets boven de 100 euro. Dit bedrag is inclusief consulaire kosten, verwerkingskosten en transactiekosten. 

 

Het bezoeken van de hoofdstad Moskou

Er zijn een hoop indrukwekkende plekken en steden die je kunt bezoeken in Rusland. Net als in alle andere landen is het echter zo dat de hoofdstad vaak de meest bezochte stad is.  In Moskou kun je een hoop luxe warenhuizen en dure auto’s vinden. Het is een fascinerende plek, maar zal voor een hoop mensen ook erg fout kunnen aanvoelen. Er is van alles te doen voor eigenlijk alle leeftijden. Zo kun je ook in Moskou de hippe barren en louche nachtclubs terugvinden. Je hebt in de hoofdstad ook een hoop musea die je kunt bezoeken en andere monumenten die van grote waarden zijn voor de geschiedenis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan plekken zoals het Rode Plein en het Kremlin. Moskou staat ook erg bekend om zijn metrostations. De metrostations die je hier kunt terugvinden zijn één van de mooiste stations die je zult zien.

Gerelateerd

Recent