Ben jij al klaar voor de herfst?

We willen er natuurlijk het liefst nog even niet aan denken, maar de zomer raakt op zijn eind en daar staat de herfst alweer voor de deur. De zomerkleding verdwijnt langzaamaan uit de winkels, de herfstachtige buien laten zich alweer zien en de tijd voor warme chocolademelk in plaats van een verfrissende cocktail breekt straks aan. Voor velen een extra factor om lekker thuis onder een dekentje op de bank te kruipen met een grote kop thee en favoriete Netflix serie. Toch mogen we vooralsnog meer activiteit ondernemen dan vorig jaar, waardoor veel mensen alsnog veel buiten te vinden zullen zijn. Ben jij al klaar voor de herfst?

 

Update je kledingkast

Waar nu beter te beginnen met voorbereiden voor de herfst dan bij je kledingkast? Die korte broeken en topjes mogen nu echt wel ergens anders liggen, voorlopig ga je deze niet nodig hebben. Heb je net als ik niet zoveel ruimte in je kledingkast, dan heb ik de perfecte tip voor je. Haal al je zomerkleding uit je kast, stop deze in vacuümzakken en leg deze op een plek waar je ze pas volgend voorjaar weer tegenkomt (bij mij de zolder). Zo creëer je weer wat extra plek om al die leuke truien en favoriete airforce winterjas heren op te hangen. Ga ook niet direct shoppen voor een hele nieuwe garderobe maar kijk eerst eens wat je nu allemaal precies hebt. Kleding die je niet meer past kun je naar een kringloopwinkel brengen of tweedehands verkopen. Dan kun je kijken of je het nodig vindt om de kast weer aan te vullen, bijvoorbeeld met een airforce winterjas dames. Die koop je gemakkelijk online of in de winkels, wat jij graag wilt.

 

Veilig de weg op

We weten het allemaal, in de winter doe je winterbanden onder de auto. Toch zijn veel mensen hier laks mee terwijl dit erg gevaarlijk kan zijn. Zorg dus dat je op tijd je banden verwisselt. Ga je naar het buitenland? Grote kans dat winterbanden daar zelfs verplicht zijn. Lees je dus goed in voordat je vertrekt. Ga jij als een echte bikkel gewoon op de fiets in de winter? Dan zul je baat hebben bij goede handschoenen, een sjaal en een muts. Neem standaard een extra paar handschoenen mee, want je kunt ze nog wel eens kwijt raken. En dan kom je met tintelende vingers thuis, ook niet echt fijn.

 

Gezelligheid in huis

Dit jaar kunnen we niet vroeg genoeg beginnen met de feestdagen. Veel mensen hebben nog steeds veel meer behoefte aan gezelligheid dan voorheen en zetten half oktober al een kerstboom in huis. Vind je dat nu een beetje overdreven, haal dan wat gezellige woonaccessoires in huis. Wat dennenappels op een schaaltje en een pompoen vlak voor Halloween doen vaak al wonderen.

Gerelateerd

Recent