Een stekkerklare vriescel laten installeren?

Sommige producten moeten nu eenmaal gekoeld bewaard worden. Gelukkig is er tegenwoordig een breed aanbod aan vriescellen en koelcellen beschikbaar. Misschien heb je wel een slagerij of een bakkerij? Het kan dan handig zijn om te kiezen voor een stekkerklare, energiezuinige vriescel. Vriescellen installeren is weer een ander verhaal. Het kan soms lastig zijn om dit zelf op te pakken. Vaak moet er voor de aankoop van een vriescel een vrij groot bedrag worden vrijgemaakt. Je wilt dan graag dat het op een juiste manier wordt geïnstalleerd zodat producten op een zorgvuldige en juiste manier ingevroren kunnen worden. Gelukkig kun je er tegenwoordig ook voor kiezen om een vriescel te laten installeren. In deze blog bespreken we het allemaal. 

Een vriescel laten installeren door experts

Een vriescel zelf plaatsen? Het lijkt makkelijker dan het daadwerkelijk is. Vriestechniek is complex en veel lastiger dan je in eerste instantie zult denken. Het plaatsen van stekkerklare vriescellen was nog nooit zo makkelijk, je kunt het tegenwoordig gewoon laten doen. Stek-erkende monteurs met veel ervaring zullen ervoor zorgen dat er een split-vriessysteem van hoge kwaliteit geplaatst kan worden. Maar wat is een split-vriessysteem eigenlijk? En waarom is het beter dan een simpele vriesunit? 

Het verschil tussen een split-vriessysteem en een simpele vriesunit

Een split-vriessysteem bestaat uit twee losse componenten. Het bestaat uit een vriesmotor en een verdamper. De verdamper wordt in de vriescel gemonteerd. Daarnaast wordt de vriesmotor op of naast de vriescel gemonteerd. Echter is dit niet altijd noodzakelijk. Een vriesmotor kan tegenwoordig ook gewoon in een andere ruime, of zelfs buiten, worden geplaatst. Het kan natuurlijk voorkomen dat je de vriescel zoveel mogelijk vrij wilt houden en daardoor de keuze maakt om een andere ruimte te kiezen voor de motor. 

Een split-vriessysteem is veel zuiniger, stiller en betrouwbaarder dan een simpele vriesunit. Daarnaast gaat het veel langer mee. Hierdoor kun je veel langer plezier beleven van jouw nieuwe vriessysteem. In een split-vriessysteem kun je eenvoudig hoeveelheden van 50 tot 100 kilo invriezen. Je hebt tenslotte soms te maken met grote hoeveelheden dranken of andere producten. Het is dan handig om veel ruimte ter beschikking te hebben die voorziet in de mogelijkheid om grote hoeveelheden bevroren te bewaren. Maar wat nu als er iets niet goed werkt? Ook heb je nog recht op 12 maanden volledige garantie op jouw nieuwe vriescel of koelcel. Ben je bijvoorbeeld horecaondernemer en op zoek naar een vriessysteem? We kunnen concluderen dat een split-vriessysteem zeker het overwegen waard is. 

Gerelateerd

Recent