Je dak restaureren met EPDM dakbedekking

Dakbedekking moet eens in de zoveel jaar vervangen of gerestaureerd worden. Jarenlang werd bitumen dakbedekking op daken gelegd en de kans is groot dat jij dit ook op jouw platte daken hebt liggen. Echter is de laatste jaren EPDM dakbedekking razend populair voor platte daken. Dit is niet zonder reden. Maar wat is die reden dat precies? En waarom kun je beter EPDM dakbedekking laten leggen dan bitumen dakbedekking? Als je hier meer over wilt weten raden we je aan om deze blog te lezen zo weet je zeker de juiste keuze.

Waarom EPDM dakbedekking?

Je vraagt je misschien af waarom je moet gaan voor EPDM dakbedekking. EPDM kopen is namelijk duurder dan bitumen dakbedekking kopen. Deze extra kosten zijn er echter niet zonder reden. Er zitten namelijk zo ontzettend veel voordelen verbonden aan EPDM dakbedekking die deze prijs het echt waard maken om hiervoor te gaan. Zo is EPDM elastisch waardoor het bestand is tegen allerlei verschillende temperatuurverschillen. Daarnaast is deze elasticiteit ook handig bij heftige weersomstandigheden, omdat het goed klappen kan opvangen. Daarnaast is EPDM gemakkelijk, eventueel zelf, aan te brengen. Je rolt de EPDM rol namelijk uit op een schoon plat dak en je kunt het gemakkelijk verwerken zonder een primer nodig te hebben. Daarnaast hoeft het niet met vuur gelegd te worden, want er wordt EPDM lijm voor gebruikt. Dit is dus veel veiliger! Het allergrootste voordeel aan EPDM is echter nog dat het compleet waterdicht is. Er zitten namelijk geen naden in, waardoor er niet zomaar beschadigingen kunnen ontstaan. Al deze factoren gecombineerd zorgen ervoor dat deze dakbedekking tot wel vijftig jaar mee kan gaan! Waarom zou je dus nog voor andere dakbedekking gaan?

Milieuvriendelijk

Tegenwoordig moeten we ook veel meer rekening houden met het milieu. In de wereld wordt er namelijk al ontzettend veel vervuild en daar wil je zelf natuurlijk zo min mogelijk deel van uit maken. Dat is ook een goede reden om te gaan voor EPDM dakbedekking. Bitumen dakbedekking gaat minder lang mee dan EPDM en het kan in de meestal niet gerecycled worden. Daarnaast wordt het gemaakt van aardolie, wat alles behalve milieuvriendelijk is. EPDM wordt echter gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Daarnaast blijft deze dakbedekking tot wel vijftig jaar liggen en EPDM kan zelfs gerecycled worden! Je bent dus veel beter bezig voor de aarde wanneer je gaat voor EPDM dakbedekking. Waar wacht jij nog op? Restaureer jouw dak met EPDM dakbedekking!

 

Gerelateerd

Recent