Zonnepanelen kopen doe je niet zomaar even

Zonnepanelen kopen is momenteel erg populair. Mensen hebben hun vakantiegeld vorig jaar niet gebruikt om op vakantie te gaan, maar ze hebben er voor gekozen om hun huis te verbeteren. Zonnepanelen kopen is dan een heel logische zet. Je kunt dan je eigen energie opwekken en zo flink besparen op je energierekening. Maar daarvoor zul je wel moeten investeren. Of toch niet? Er is een mogelijkheid voor zonnepanelen kopen zonder dat je je spaargeld hoeft aan te spreken. Je kunt dan uitgaan van een soort huurkoop regeling. Je betaalt dan een vast bedrag per maand en plukt direct al de vruchten van de zonnepanelen op je dak.

Zijnzonnepanelen voor iedereen weggelegd?

Met de lening wordt zonnepanelen kopen voor iedereen mogelijk. Maar dat wil nog niet zeggen dat ieder dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. De afmeting van een zonnepaneel is altijd dezelfde, namelijk 1,775 meter bij 1,038 meter. Is jouw dak voorzien van balken die op de juiste afstand liggen? Dan kun je vrij gemakkelijk zonnepanelen aanschaffen. Wijken de afmetingen te veel af? Dan kun je met een noodgreep wel een oplossing vinden. Maar zonnepanelen kopen voor op een rieten dak is niet mogelijk. Het dak wordt dan te brandgevaarlijk.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Heb je, online, de dakcheck gedaan en is je dak geschikt gebleken? Dan wordt het tijd om de expert aan huis uit te nodigen. Deze expert kan, samen met jou, bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om volledig over te kunnen gaan op zonne-energie. Dit is van meerdere factoren afhankelijk. Zo telt bijvoorbeeld de samenstelling van je gezin mee. Heb je een groot gezin en verbruiken jullie veel warm water? Dan heb je meer zonnepanelen nodig dan wanneer je alleen woont en bijna nooit thuis bent. Toch zijn zonnepanelen geschikt voor ieder huishouden.

Kom van dat gas af!

Het is, uiteindelijk, de bedoeling dat in Nederland huishoudens geen gebruik meer hoeven te maken van gas. Gas is duur en vervuilend. Door over te stappen op zonne-energie kun je uiteindelijk helemaal van het gas af. Je hebt dan wel nog meer nodig dan alleen zonnepanelen en een omvormer. Je moet dan ook denken aan een warmtepomp en een grote boiler. Niet ieder huis heeft daar ruimte voor, dus daar moet nog een oplossing voor worden bedacht. Woon je al gasloos? Dan heb je vast gemerkt dat de hele energiecrisis van de afgelopen periode aan jouw deur voorbij is gegaan. 

Gerelateerd

Recent