De beste zomer in de tuin

De zomervakantie is voor zoveel mensen eigenlijk de tijd van het jaar. De periode die staat voor ontspanning en afleiding van werk, samen zijn met vrienden en familie. Waar het ene gezin de hort op gaat en naar Spanje afreist, viert het andere gezin het lekker thuis, in eigen land en niet te missen natuurlijk: in de tuin. De tuin wordt in capaciteit vaak erg onderschat en het is heel makkelijk om te vergeten wat voor leuke dingen je eigenlijk kan doen met de tuin! Zeker in de zomer kan er echt vakantie gevierd worden. Hier zijn een paar leuke manieren om dat vakantie gevoel de bevorderen in de tuin.

Bloemenveld

Heb je ruimte voor groen? Maak er gebruik van! Wanneer je stukjes weinig gebruikte grond hebt is het des te leuker om daar wat tofs van te maken zodat je er in de zomer van kan genieten. Het kost misschien even tijd om te weten wat je beter wel of niet kan doen, afgaande of de tuin op noord of zuid kant ligt bijvoorbeeld. Maar naast dat is het een stuk makkelijker dan je denkt en wanneer de bloei op gang komt kun je hele dagen genieten van een levende tuin. Meer bloemen en planten betekent namelijk ook meer vogels en meer insecten.

Waterpret

Waterpret is toch echt wel het kenmerk van het hebben van vakantie, lekker ergens gaan zwemmen of gewoon aan het water liggen. Of dat nou het zwembad of het dichtstbijzijnde meer is, dat maakt eigenlijk niet zoveel uit. In de tuin kun je dit water ook creëren. Met kinderen is een opblaaszwembad leuk, maar voor de volwassenen is een houten bad echt een verademing. Je kan elk moment op de dag in je eigen zwembad liggen om af te koelen of juist op te warmen. Want niet alleen in de zomer is het perfect, ook in de winter kan dit houten bad je avond goed maken.

OFYR

Wat er niet te missen valt in de fijne zomeravonden: een bbq! De OFYR maakt de zomer zoals een zomer hoort te zijn. De geur, lekker eten de hele avond door, een manier om veel vrienden en familie uit te nodigen en samen te kunnen eten, het kan het boegbeeld zijn van een toffe avond met goede gesprekken. Zeker omdat je samen met het eten bezig bent en ondertussen ook lekker met elkaar kan kletsen. En het allergrootste voordeel is natuurlijk: je kunt buiten koken én eten, dat is het ultieme zomergevoel. 

Gerelateerd

Recent