De juiste PR voor jouw project

Of je nu een theatervoorstelling maakt of een educatie programma voor een specifieke doelgroep, alles is voor een groot deel afhankelijk van de PR. De afkorting PR staat voor Public Relations, ofwel de publiekelijke communicatie. Het is een onderdeel of afdeling binnen het bedrijf dat ervoor zorgt dat het publiek op de hoogte wordt gebracht van het project en diens ontwikkelingen. In deze blog vertel ik je hier meer over. Lees je mee?

Bepaal een plan

Voor een succes op de pr-afdeling moet er een plan komen. Je moet weten wat je wilt vertellen aan het publiek en welke doelgroep je wilt bereiken. Dan kan je kijken welke middelen en in welke hoeveelheid je dit moet gaan doen. Hier kan je weer een budget aan hangen en daardoor kunnen partners en externe bedrijven ingeschakeld worden en kan men tot acties overgaan. Aan de hand van een plan kan je ook steeds checken of alles nog op schema loopt en of je op het gebied van pr-vooruitgang blijft boeken.

Op het internet

Je kan het pr-team loslaten op het internet. Zo kan men een advertentiecampagne starten, maar men kan ook via social media hun project promoten. Dit is vooral voor jongere doelgroepen erg handig en biedt ook de mogelijkheid tot interactie met het publiek. De kunst van PR op het internet is nog relatief nieuw maar wel interessant. Het kan dan ook lonen om te kijken naar cursussen op dit gebied zodat de afdeling hier meer over leert en extra kennis kan toepassen.  

En op straat

Adverteren in de fysieke wereld adverteren en promoten, is iets meer bekend terrein. Je kan folders laten drukken of reclame maken in het openbaar vervoer, zoals de bus of de trein. Er zijn heel veel manieren voor PR om contact te leggen en informatie over te brengen in de fysieke wereld. Zo kan je ook langsgaan op scholen of bij bedrijven, afhankelijk van wat bij jullie product past. Je kan zelfs ter informatie een brochure laten drukken.

Maak het fysiek

Door het fysiek te maken, haal je soms wat interactiviteit weg maar het zorgt er wel voor dat mensen iets concreets in handen hebben wat hen kan laten terugdenken aan het evenement. Hier zitten dus ook veel voordelen aan en de beste aanpak is dan tegenwoordig ook een mix tussen fysieke en online PR. Neem dit mee in je aanpak plan, dan zul je zien dat je straks op het gebied van PR helemaal gebakken zit.

Gerelateerd

Recent