Schilder je buitenboel met Sikkens Rubbol XD High Gloss

Eens in de zoveel jaar ben je de pineut. De verf begint wat van je kozijnen te bladderen en je voor- en achterdeur lijken wat kaal te worden. Dat gebeurt onherroepelijk onder de invloed van de weersomstandigheden. De ene dag een felle zon met de nacht erna nachtvorst. Dan weer een fikse regen- of hagelbui. En natuurlijk de wind die in ons kikkerlandje bijna altijd waait. Het is wel belangrijk om het houtwerk van je huis goed te onderhouden. Door te kiezen voor een goede lakverf als Sikkens Rubbol XD High Gloss weet je zeker dat je kwaliteit aanbrengt op je houtwerk!

Hoe breng je Sikkens Rubbol XD High Gloss goed aan?

Voor je begint met het aanbrengen van Sikkens Rubbol XD High Gloss zul je eerst wat voorbereidend werk moeten doen. Je kunt er daarom maar beter flink wat tijd voor uittrekken. Om te beginnen zorg je ervoor dat de huidige verflaag goed wordt geschuurd. Tijdens het schuren kun je ook al zien welke stukjes kozijnen toe zijn aan vervanging. Je kunt deze stukjes (laten) vervangen of compleet nieuwe kozijnen (laten) plaatsen. Zijn alle kozijnen geschuurd en nagelopen? Dan zul je de kleine gaatjes nog even moeten vullen met een houtvuller. Is dat gedaan? Dan maak je al het te schilderen houtwerk stof- en vetvrij.

Kies een goede kwast

Om de Sikkens Rubbol XD High Gloss goed aan te kunnen brengen heb je een goede kwast en roller nodig. Kies voor verschillende maten kwasten voor de verschillende hoekjes en randjes. Alleen op die manier kun je de Sikkens Rubbol XD High Gloss mooi strak aanbrengen. Vergeet ook niet om de randjes af te plakken. Kies voor afplakband van goede kwaliteit. Dit is misschien iets duurder, maar laat zich gemakkelijker verwijderen zonder de verf te beschadigen. De raampjes in de voor- en achterdeur kun je het best afplakken met een stukje plastic.

Laat die deur gewoon in het kozijn

Een deur schilder je, het liefst, 's ochtends als eerste. Je kunt de deur dan de hele dag open laten staan. Veel mensen denken dat je, om de deur te schilderen, de deur uit het kozijn moet halen. Maar dat werkt juist niet zo goed. Laat de deur in het kozijn hangen en zorg dat deze niet kan dichtvallen of verder open waaien. Gebruik de Sikkens Rubbol XD High Gloss in dunne laagjes voor het mooiste resultaat. Laat ieder laagje drogen voor je het volgende laagje aanbrengt. Je zult zien dat de deur meer dan schitterend wordt!

Gerelateerd

Recent