Het afsluiten van een aparte laptop verzekering is niet nodig

Heb je een laptop en gebruik je die heel veel, bijvoorbeeld voor school, studie, werk of vrijwilligerswerk? Dan ben je dus wel afhankelijk van dat apparaat. Je kunt niet zonder! Maar wat nu als je je mok koffie over je toetsenbord zwiept of als er per ongeluk nog een pen op je toetsenbord ligt als je je laptop dichtklapt? Dan is de ellende natuurlijk niet te overzien. Je hebt dan direct een nieuwe laptop nodig. Maar heb jij dat geld zomaar even op je rekening staan? Je kunt dan maar beter zorgen dat je een laptop verzekering hebt. Maar is het afsluiten van een aparte laptop verzekering echt nodig? Welnee!

Een laptop verzekering is inbegrepen bij je inboedelverzekering

Oké, een inboedelverzekering is niet verplicht in Nederland. Maar het is wel erg verstandig. Een inboedelverzekering is er voor alle losse spullen in en om je huis. Dus ook voor je laptop. Is je laptop beschadigd of echt kapot? Dan kun je bij je inboedelverzekering een claim indienen en de reparatie of zelfs een nieuwe laptop vergoed te krijgen. Je hebt dus geen aparte laptop verzekering nodig. Je inboedelverzekering zorgt ervoor dat schade ontstaan door brand, water of diefstal wordt vergoed. Je hoeft dus ook geen aparte brandverzekering af te sluiten.

Wat is het verschil tussen een inboedel- en een opstalverzekering?

Een inboedelverzekering is de verzekering die je nodig hebt wanneer je schade hebt aan spullen in of om je huis. Is er een tak op je glazen tuintafel gevallen? Is je laptop spontaan in brand gevlogen? Dit soort zaken verhaal je op de inboedelverzekering. De opstalverzekering is er voor je huis zelf en alle delen die daaraan vastzitten. Deze verzekering is wél verplicht voor huiseigenaren in Nederland. Je dak, de vloeren, de muren en de ramen, de inbouwkoelkast en de inbouwoven, maar ook je hardhouten vloer. Als deze tenminste is verlijmd. Een losse vloer als een zwevende laminaatvloer valt dan weer onder de inboedelverzekering. Is er een brand geweest? Dan kun je claims indienen bij zowel je inboedel- als je opstalverzekering.

Sluit verzekeringen online af

Je kunt zelf online je verzekeringen afsluiten. Of het nu gaat om een inboedelverzekering, een opstalverzekering of welke andere verzekering dan ook. Toch is het ook wel verstandig om eens in de zoveel tijd je verzekeringen eens tegen het licht te laten houden door een verzekeringsadviseur. Op die manier weet je altijd weer zeker dat je niet teveel betaalt per maand en dat je toch goed verzekerd bent.

Gerelateerd

Recent