De veel voorkomendheid van een magneet

Een magneet is normaliter een elektrisch geladen object, zelfs dat ze in meerdere kleinere stukken worden verbroken. Een magneet houdt niet noodzakelijk twee polen tegelijkertijd; Het kan alleen een of twee van hen uitstaan in oppositie tegen elkaar. Als een magneet één (tegen) pool tegenover de andere heeft, zal het object ook de neiging hebben om elkaar af te stoten.

Veel voorkomendheid

In ons dagelijks leven hebben magneten heel veel voorkomende toepassingen. Bijvoorbeeld, een kompasmagneet kan je de richting vertellen van waar je op de aarde bent. Magneten worden gebruikt om klokken en horloges uitgelijnd te houden, om de beweging te creëren die nodig is om de tijd op het horloge goed te houden Er kan een batterij worden opgeladen als de magneten op de juiste locatie zijn geplaatst. Hoewel ze zo onbelangrijk lijken, spelen magneten een grote rol in onze wereld. Wetenschap heeft bewezen dat magneten inderdaad van invloed zijn op het gedrag van moleculen. In feite is er een wet van de natuurkunde die het magnetisme wordt genoemd, dat verklaart dat ze zowel polen als tegenpolen afwijzen, maar tegenover elkaar dezelfde palen zullen aantrekken zoals polen. Zo zal een auto met batterijen efficiënt op magneten lopen, net als de kleine magneten in je horloge.

Magneet soorten

Een meer tastbaar voorbeeld van een magneet in actie komt van de productie van elektriciteit. Het kenmerk van een attractie-afstoting van een magneet trekt ijzeratomen samen, wat resulteert in de productie van elektriciteit. Dit effect is het resultaat van de sterke aantrekkingskracht tussen de noord- en zuidpolen van de magneten. Wanneer de magneten in een circuit zijn ingeschakeld, creëren ze een tijdelijk magnetisch veld dat in de loop van de tijd de hoeveelheid vermogen om een huis te bedienen kunnen verminderen. Vaak werken deze machines op een magneetband. Een Magneetband kopen is zelf ook mogelijk, als u met soortgelijke constructies aan de gang wilt gaan. Een nog meer voorkomend voorbeeld is neodymium magneet. Deze komt bijvoorbeeld vaak voor bij spiegels in de IKEA. Als je denkt aan het kopen van een type magnetische apparaat, vergeet dan geen blik te werpen op het hierboven beschreven magnetisme. Er zijn ook andere soorten magneten naast de standaard magneten, en sommige zijn misschien beter voor uw project. Het belangrijkste is dat je zeker weet dat een magneet echt werkt voordat je geld uitgeeft aan een meer uitgebreid magnetisch systeem. Je kunt een tijdelijke magneet proberen om te zien hoe goed het werkt, en dan naar een permanente magneet als je wilt.

Gerelateerd

Recent