Maak je huis knus in de herfst!

De herfst is weer begonnen; het seizoen van kastanjes, oude bladeren en eikels zoeken in het bos. Het fijnste na zo’n boswandeling is om thuis te komen in een warm huis, met een dampende kop thee op de bank te kruipen en een film te kijken terwijl het buiten nog regent. Hou je van de knusheid van de herfst? Dan is het leuk om het thuis extra gezellig te maken tijdens dit seizoen. In dit blog lees je hoe je jouw huis klaar maakt voor de herfst.

Kachel

Bij herfstig weer denken de meeste mensen aan kou, regen en veel wind. Het is daarom fijn om een lekker warm huis te hebben als je thuiskomt. De makkelijkste manier om dat te doen is Gaskachels kopen. Deze zijn niet te onderscheiden van echte vlammen en zijn super praktisch, omdat je ze met één druk op de knop kunt aanzetten. Bovendien is een kachel in huis heel erg knus en sfeervol. Ook Elektrische haarden worden steeds realistischer en zijn daarom een goed alternatief.

Kaarsen

Kaarsen passen ook heel goed bij de herfst, omdat ze veel sfeer geven in huis. Vooral ’s avonds tijdens het diner. Wil je de kaarsen nog meer bij de herfst laten passen? Koop dan geurkaarsen die naar kaneel, appel of herfstmelange ruiken of koop leuke kaarsenhouders met sfeervolle kleuren. Tip: als je de kaars voor de eerste keer laat branden, kun je het best wachten tot de bovenste laag eraf smelt voordat je hem uitblaast. Doe je dit niet? Dan zal de kaars nooit meer in zijn geheel smelten en dat is super onhandig!

Kast met dekentjes

Niets is zo lekker als op de bank kruipen met een warm dekentje wanneer het koud is. Daarom is het leuk om een klein kastje of bijzettafeltje in de woonkamer neer te zetten met wat dekentjes erin, zodat je die meteen kunt pakken wanneer je na een lange werkdag thuiskomt. Zorg er ook voor dat er wat leuke, gekleurde kussentjes op de bank liggen en je bent helemaal ready om te chillen!

Sfeerverlichting

Als er iets is wat de sfeer in huis bepaalt, is het wel het licht. Wanneer je een sfeervolle woonkamer wilt kun je het best mooie sfeerverlichting ophangen, zodat het er super knus uitziet. Ga voor warm licht en zorg er ook voor dat het niet te veel licht is. Kies bijvoorbeeld voor een lichtdraad of kleine lantaarns en decoreer dit met herfstige kleuren.

Gerelateerd

Recent