De verschillende elektrische fietsen

Elektrische fietsen worden steeds populairder en dat is niet zo gek. Ze hebben namelijk heel wat voordelen. Een goed voorbeeld hiervan is dat je makkelijk een lange fietstocht kunt maken zonder al te snel vermoeid te raken. Hierdoor ben je niet al uitgeput voor je werkdag begint. Ook zijn elektrische fietsen milieuvriendelijk en snel. Ga je een dagje naar het strand? Met een elektrische fiets ben je er zo. Bovendien sta je dan op een warme zomerdag niet in de rij tussen alle andere mensen die met de auto naar het strand gaan. Als je op zoek bent naar een elektrische fiets zijn er veel modellen om uit te kiezen. In dit blog lees je over de verschillende mogelijkheden.   

Dames- en herenfietsen

De twee basismodellen zijn de elektrische fiets dames en de elektrische herenfiets. Het verschil tussen deze twee fietsen zit in de bouw: de damesfiets heeft een gebogen stang en de herenfiets een rechte, horizontale stang. Tegenwoordig is het allang niet meer zo dat alleen vrouwen op damesfietsen rijden en mannen op herenfietsen. Wel hebben beide fietsen een ander voordeel. De lage stang van de damesfiets maakt het opstappen een stuk makkelijker en de horizontale stang van de herenfiets zorgt voor extra stevigheid.

Moeder- en bakfietsen

Ondanks haar naam is de moederfiets natuurlijk ook heel geschikt voor vaders. Een elektrische moederfiets is namelijk gewoon een damesfiets met een extra bagagedrager. Erg handig als je bijvoorbeeld een kinderzitje op de fiets wilt plaatsen. Op die manier kun je veilig je kind naar school brengen. Ook is het mogelijk om een krat op de bagagedrager te plaatsen. Daar kun je bijvoorbeeld je boodschappen of werkspullen in kwijt. Heb je meer ruimte nodig om te vervoeren? Dan is de elektrische bakfiets misschien wel wat voor jou. Deze fiets is makkelijk te besturen en heeft veel ruimte.

Fietsen voor in de stad

Elektrische vouwfietsen zijn superhandig als je in de stad woont. Ze zijn compact en inklapbaar waardoor je ze ook nog mee kunt nemen in de trein, metro of bus. Op die manier reis je zo naar de stad waar je werkt en kun je vanaf daar met de fiets verder reizen. Je zou hem zelfs mee kunnen nemen op vakantie.

Extra snel

Een elektrische fiets gaat normaal tot ongeveer 25 kilometer per uur, maar er zijn ook elektrische fietsen met een hogere maximale snelheid. De Speed Pedelecs gaat bijvoorbeeld tot wel 45 kilometer per uur. Overweeg je om zo’n fiets te kopen? Let er dan wel op dat deze fiets vanwege de snelheid andere regels heeft dan een gewone elektronische fiets. Zo moet de fiets voorzien zijn van een kenteken, moet je een WA-verzekering afsluiten en minimaal 16 jaar zijn. Daarnaast moet je een bromfietsrijbewijs hebben gehaald en ben je verplicht een helm te dragen.

Gerelateerd

Recent