Een fijn afscheid begint bij een fijne uitvaart

Iedereen verdient een uitvaart die recht doet aan wie hij of zij was. Een waardig, eervol en persoonlijk afscheid. Er komt veel kijken bij het regelen van een uitvaart. Vanaf het eerste moment staat een uitvaartverzorger aan jou zij in de moeilijke en roerige tijd. Keuzes die je niet alleen hoeft te maken. Jouw wensen komen in vervulling en zo creëer je de fijnste uitvaart voor degene die je liefhebt.  

Uitvaartwensen

Het overlijden van een dierbare kan onverwachts zijn, maar soms zijn de wensen vooraf al vastgelegd, soms ook niet. Samen met de uitvaartzorg wordt er gekeken naar welke wensen er waren en hoe het afscheid passend en persoonlijk gemaakt kan worden. Wordt het een begrafenis of een crematie? De persoon kan erg van water hebben gehouden of was zijn/haar liefde voor een stad als Rotterdam erg groot? Misschien wil je graag een openbaring doen bij jou thuis of op een mooie locatie.

Verschillende soorten uitvaarten

Er zijn verschillende soorten uitvaarten, genoeg keuze en voor iedereen iets passends. Zo heb je de wateruitvaarten, voor degene die veel op het water hun tijd doorbrachten of gewoon iets met de zee hebben. Het water, de lucht, het riet langs de kade. Dit zijn natuurlijke elementen waarin de dood zich thuis voelt. Hoe verdrietig afscheid ook is, een wateruitvaart is een bijzondere laatste vaart die voor altijd een mooie herinnering zal zijn.

Een groene uitvaart is een milieubewuste keuze. Mensen worden zich bewusten van hun ecologische footprint en willen deze footprint ook na hun overlijden zo klein mogelijk houden. Alles kan en mag bij een roze uitvaart. Flamboyant, groots en gedurfd. In alle kleuren van de regenboog. Er mag een statement worden neergezet, met powerful speeches, designer-bloemstukken en met grootse vlaggen gedragen door de erehaag. Het kan ook subtiel, met een klein roze lintje aan de rouwauto, of er wordt gevaren door de grachten waarbij er een stop wordt gemaakt bij het, voor sommige zeer betekenisvolle, homomonument in Amsterdam.

Wat komt er allemaal bij kijken?

U dient het overlijden van iemand zo snel mogelijk de melden. Bij een melding wordt er gevraagd naar de naam en geboortedatum van de overledene en tijdstip en plaats van het overlijden. Ook kun je vragen verwachten over de mogelijkheden van opbaring van de overledene. Er komt veel kijken bij het regelen van een uitvaart. Zo meld je eerst het overlijden, vervolgens ga je de uitvaart regelen, de dag van de uitvaart komt en er is een mogelijkheid om na de uitvaart te bedenken wat er met het as of het graf van je dierbare moet gebeuren.

Gerelateerd

Recent