Een goed project maakt gebruik van een goed en duidelijk omgevingsmanagement

Een groot project met veel stakeholders moet goed doordacht zijn. Er moeten genoeg mensen aan werken en het moet voor iedereen duidelijk zijn wat er gedaan moet gaan worden. Hierbij is het belangrijk dat je een goede omgevingsmanagement hebt. Je kan er hierdoor voor zorgen dat een project vlekkeloos verloopt. Zonder een goede omgevingsmanager zul je misschien sneller gedoe krijgen met de stakeholders. Als er onenigheid ontstaan met stakeholders heeft dat vaak maar met 1 ding te maken. Deze onenigheid ontstaat vaak uit onwetendheid. Als je als stakeholder niet weet dat je op bepaalde plekken niet kan parkeren omdat ze dit nooit te horen hebben gekregen dat ze hier nooit mogen parkeren. Dit zijn kleine dingen die tot behoorlijke irritaties kunnen leiden en dit bevordert eigenlijk helemaal niks. Waar veel projecten gebruik van maken is door middel van Omniom te gebruiken.

Dit is een app die er speciaal voor gemaakt is om het het omgevingsmanagement van een bepaald project zo makkelijk mogelijk te maken. Iedereen die deel zal nemen aan dit project zal deze app dan downloaden. Zo kunnen alle stakeholders en iedereen die deel uitmaakt van die project binnen een ogenblik zien hoe het project in elkaar zit. Ook kun je hier handige dingen lezen. Zo kun je zien waar je kunt parkeren, waar je pauze kunt houden. Maar ook welke wegen wanneer af zijn gesloten en hoelang alles duurt. Mede door middel van een app zoals bia Ominom zal een project goed verlopen. 

Wat kun je in de app allemaal zien staan?

De app is een beetje te vergelijken met een social media platform. Je kunt in de app op een tijdlijn komen. Op deze tijdlijn worden berichten geplaatst. Als er vandaag nieuws is over een mogelijk opgelopen vertraging dan kan dat hier direct geplaatst zijn. Iedereen die deel neemt aan het project weet dus direct wat er speelt. Al deze berichten kunnen vertaald worden in verschillende talen. Op deze manier zullen buitenlandse mensen die deelnemen aan het project ct ook zien wat er allemaal speelt op het project. Ook kunnen er video’s en foto’s toegevoegd worden. Zo kunnen berichten duidelijker worden opgeschreven. Ook kan de planning hier aan toegevoegd worden, zo is dit voor alle stakeholders duidelijk. Bewonersbrieven en tekeningen kunnen ook teruggevonden worden in de app. Dit alles zorgt ervoor dat alles alleen maar gemakkelijker zichtbaar zal zijn voor de mensen die deelnemen aan het project en dat is wel zo fijn.

 

Gerelateerd

Recent