Ga je je keuken renoveren? Vergeet dan deze belangrijke details niet!

Het renoveren van je keuken is een groot project waar veel bij komt kijken, maar het is de tijd en moeite meer dan waard. Na de renovatie ziet je keuken er als nieuw uit en kun je er de volledige stijl van je interieur mee verbeteren. Doordat het zo’n groot project is, is het echter gemakkelijk om een aantal belangrijke details over het hoofd te zien. Juist deze details maken de renovatie van jouw keuken helemaal af, dus het zou zonde zijn als je deze vergeet en dan op een later moment moet gaan aanpakken. Daarom zijn in dit blog de belangrijkste details bij het renoveren van je keuken verzameld. Zo kun je jouw keuken in één keer goed onder handen nemen en straks genieten van het beste en mooist afgewerkte eindresultaat.

 

  1. Denk aan de accessoires

Bij een keukenrenovatie denken veel mensen aan het vervangen van het aanrechtblad of de keukenkastjes. Je kunt met het upgraden van een aantal kleine details echter ook al een enorm groot verschil maken. Vergeet dan ook de accessoires niet en vervang ook de kraan en het keukenbeslag, zoals de knoppen en handgrepen op de keukenkastjes. Kies bewust voor zowel het materiaal en de kleur om je nieuwe keuken de juiste finishing touch te geven. 

  1. Verlichting maakt of breekt de sfeer

Een gezellige keuken is een keuken waar er voldoende licht de ruimte in schijnt, zonder dat dit te fel is. Goede verlichting is niet alleen praktisch, maar ook sfeerverhogend en decoratief. Investeer dan ook in mooie keukenverlichting die de rest van het interieur complimenteert. 

 

  1. Kies voor de juiste afmetingen

Veel mensen kiezen voor keuken meubilair in standaard afmetingen. Er zijn echter bepaalde zaken in de keuken die je op een perfect formaat kunt aanschaffen zodat jij er op de meest praktische manier mee kunt werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het werkblad. Een werkblad met een hoogte van 95 centimeter hoog is perfect geschikt voor mensen met een lengte van 1,7 tot 1,95 meter. Ben je minder dan 1,7 meter lang? Kies dan voor een werkblad met een hoogte van 90 centimeter. Ga je een nieuwe spoelbak laten plaatsen? Kies dan voor een spoelbak met een hoogte van 85 centimeter als je minder dan 1,70 meter lang bent. Ben je 1,7 tot 2 meter lang? Dan is een spoelbak met een hoogte van 95 centimeter voor jou ideaal. 

Gerelateerd

Recent