Geld besparen en geld verdienen, zo doe je dat

Je bent niet de enige die af en toe wat geld moet besparen. Benzine en gas zijn de afgelopen tijd flink in prijs gestegen en dat zijn niet de enige dingen waar je tegenwoordig meer geld kwijt voor bent. De inflatie is omhoog geschoten en dat zorgt ervoor dat veel mensen met hun maandbudget niet altijd helemaal goed uitkomen. Je moet dan dus gaan nadenken over waar je op wilt en kunt besparen. En ondanks dat het op het eerste gezicht lijkt alsof je al minimaal leeft en nergens op kunt besparen, is er vaak meer mogelijk dan je denkt. Het is even een uitzoekwerk en vooral uitproberen, maar je zult zien dat je zuiniger kunt leven dan je nu doet. Dat zit hem niet alleen in de huismerken kiezen in de supermarkt, maar ook in bijvoorbeeld abonnementen en verzekeringen. Naast dat je geld kunt besparen, zijn er ook veel manieren om wat geld bij te verdienen.

Geld besparen

Abonnementen zijn een soort stiekeme kostenposten. Je weet dat je ze hebt, maar toch is het bedrag al van je rekening afgeschreven voor je het door hebt. Vaak heb je meer abonnementen dan waar je je bewust van bent. Kijk je tegenwoordig nauwelijks nog televisie, dan kun je het best je abonnement omzetten naar internet only. En maak je dan wel echt gebruik van alle streamingdiensten, of kun je er best een of meerdere stopzetten? Ook hoef je niet persé een nieuwe telefoon te kopen wanneer je abonnement afloopt, met sim-only kan je telefoon nog prima mee voor een klein bedrag per maand. Verder kun je eens uitzoeken waar je allemaal lid van bent en welke kosten je hiervoor maakt. Heb je een abonnement bij de sportschool waar je nooit gebruik van maakt of ontvang je iedere maand dat magazine dat je uiteindelijk toch nooit leest, zeg deze dan op. Ook verzekeringen zijn een post waar je geld op kunt besparen. Het is niet waar we het liefst mee bezig zijn, maar toch kan je verzekering vaan een stuk goedkoper dan je denkt. Zorg ervoor dat je genoeg onderzoek doet om de juiste verzekering af te sluiten. Niet-verplichte verzekeringen kunnen handig zijn, maar ook overbodig. Weeg dus goed voor jezelf af of je deze wilt behouden of afsluiten.

Geld verdienen

Niets is mis met wat extra geld te verdienen naast je vaste baan. Je kunt op verschillende manieren een centje bijverdienen. Tegenwoordig groeit het aantal tweedehands platformen sterk en kun je een ander blij maken met veel spullen die je zelf niet meer gebruikt. Ruim bijvoorbeeld je kledingkast eens goed op en verkoop kleding en schoenen die je niet meer draagt. Ook meubels, verlichting en woonaccessoires kun je goed verkopen op tweedehands platformen. Daarnaast kun je geld investeren in vastgoed, mocht je hiertoe de mogelijkheid hebben. Een appartement tijdelijk verhuren amsterdam of een andere geliefde stad levert je vaak een flinke som geld op. Het is een investering die zich binnen relatief korte termijn goed terugverdiend.

Gerelateerd

Recent