BBQ organiseren? Zo pak je dat aan!

Ben je van plan om binnenkort een BBQ te organiseren? Dan is het belangrijk om te kijken naar wat je moet gaan regelen, welke boodschappen er in huis moeten komen en wie er allemaal komen. In dit artikel helpen we je alvast een handje om de perfecte BBQ te organiseren.

Vlees voor op de BBQ

Vergeet bij het organiseren van de perfecte barbecue het allerbelangrijkste niet: een goed stuk vlees. Natuurlijk kunt u kiezen voor standaard vlees zoals hotdogs, hamburgers, saté, kebab en kip. Iedereen is er dol op, het is snel klaar en er zijn niet veel mogelijke gebreken. Maar je kunt ook kiezen voor iets "exotisch" zoals kangoeroe steak. Of wat dacht je van een heerlijk lamsrack. Weet je niet wat je moet doen? Vraag uw slager om advies. Hij weet altijd wat hij moet doen!

De lekkerste drankjes op jouw BBQ

Van al deze voedingsmiddelen krijg je van nature dorst. Dus om de perfecte barbecue te hebben, moet je genoeg koude dranken hebben. Denk naast alcoholoische drankjes ook aan alcoholvrij bier voor de gasten die met de auto zijn. Je moet natuurlijk wel genoeg kopen om te beginnen, want al die dorstige gasten kunnen het natuurlijk niet laten om het koud te krijgen. Vervolgens leggen we de nadruk op fris, want niets is saaier dan een warm biertje drinken bij die gegrilde steak. Zorg daarom voor een goed geïsoleerde koelbox of koelbox. Hier kun je je drankje koelen, maar vooral koel houden. Vergeet ook niet Fentimans in huis te halen. Maak van tevoren een handig boodschappenlijstje zodat je niets vergeet. Naast alle bovenstaande maaltijden zijn er nog twee andere dingen die echt thuishoren bij een gezellige barbecue: drankjes en sauzen. Een barbecue zonder deze twee elementen is geen echt tuinfeest. Vraag vooraf wat je gasten graag drinken en welke sauzen ze lekker vinden. Bestel meerdere artikelen voor een grote variatie.

Praktische zaken

Bij een barbecue is het fijn om kleine bakjes op tafel te hebben staan, zodat iedereen er makkelijk bij kan. De persoon die de BBQ maakte liep vaak heen en weer terwijl de rest van de vrienden of familie nog aan tafel zat. In de tussentijd is het fijn om iets op tafel te hebben staan ​​waar je gemakkelijk van kunt tafelen. Zo kun je het brood al in stukjes snijden en direct serveren. Groenten en fruit kun je al in kleine stukjes snijden, zoals paprika, ananas, meloen, broccoli.

Gerelateerd

Recent