Train voor jouw lichaam

Aan het begin van het jaar verzinnen we allemaal nieuwe gewoontes en stellen we verwachtingen en bedenken we goede voornemens. Maar nu zijn we al bijna halverwege het jaar en voor veel mensen is er weinig van overgebleven. Gelukkig hoef jij niet te wachten op 1 januari om te beginnen met een nieuwe levensstijl, als jij een doel hebt kan je meteen besluiten daarvoor te gaan. Bijvoorbeeld als het te maken heeft met je lichaam. Lees je mee?

Weet wat je wilt

Voor je aan de slag kan gaan voor je nieuwe doel, moet je wel precies weten wat je wilt. Alleen zo kan je er gericht aan werken. Als je bijvoorbeeld wilt afvallen, moet je misschien anders te werk gaan dan wanneer je een marathon wilt kunnen rennen of meer kracht wilt opbouwen. Heb je geen idee waar je moet beginnen maar heb je wel een bepaald doel? Dan kan het ook helpen om met een professional in gesprek te gaan. denk aan een lifestyle coach bijvoorbeeld of een personal trainer.

Bouw het op

Verwacht niet meteen dat je een hele marathon kan rennen. Eerst moet je deze gewoonte opbouwen en dat kan soms lastig zijn. Zoals met alles in het leven, komen hier ook zo nu en dan tegenslagen voor. Maar dat is oké en daar kom je overheen. Met regelmatige training en genoeg uitdaging, zie jij binnen de kortste keren al resultaat. En als dat niet zo is, dan is het belangrijk om op tijd te kijken waar het probleem zit voor het gebrek aan resultaat je kan demotiveren.

Ondersteun je lichaam

Al die nieuwe gewoontes, het sporten, dat vraagt een hoop van je lichaam. Vergeet deze niet voldoende voeding en rust te geven. Alleen zo bouw je jouw lichaam ook echt op en loop je niet het risico dat je het in je enthousiasme misschien wel afbreekt. Goed eten en rusten dus, ook als je juist extra kracht of uithoudingsvermogen wilt krijgen.

Tot het uiterste

Ben je al even bezig en wil je het uiterste uit jouw lichaam en je sportsessies halen. Dan kan je pre workout kopen. Deze poeders zijn ervoor gemaakt te consumeren voordat je gaat sporten en kunnen ervoor zorgen dat jij je grenzen voorzichtig kan verleggen tijdens je sportsessie. Je voelt je energieker bijvoorbeeld. Sluit je sessie af met whey isolaat zodat je spieren een extra opkikker krijgen tijdens de dagen van herstel.

Gerelateerd

Recent