Heb jij moeite met fietsen omdat je ouder geworden bent? Dit zijn je mogelijkheden 

Helaas worden we allemaal oud en gaan de dingen die wij eerst makkelijk konden doen steeds moeilijker worden om te doen. Het is erg moeilijk aan te wennen, doordat het gewoon erg vervelend is. Een van de dingen die moeilijker wordt is het fietsen. Als je ouder wordt kun je namelijk moeilijker balans houden en ook kan het zo zijn dat je moeite met fietsen krijgt. Wanneer je een echte fietsliefhebber bent of je gaat gewoon graag met je fiets door een natuurgebied fietsen dan is dat natuurlijk extra vervelend. Gelukkig is daar wel een oplossing voor. Welke mogelijkheden jij hebt als je moeite hebt met fietsen vind je in dit artikel. 

 

Schaf een elektrische fiets aan 

De meeste ouderen die nog wel balans kunnen houden, maar erg veel moeite hebben met het trappen kiezen er in de meeste gevallen voor om een elektrische fiets aan te schaffen. Dat is zeker niet vreemd, aangezien een elektrische fiets namelijk voorzien is van een middenmotor. Door deze middenmotor kun je beter je balans houden. Ook heb je bij deze fiets trapondersteuning, waardoor je makkelijker vooruit kan komen. Trapondersteuning biedt namelijk de juiste ondersteuning tijdens het trappen voor ouderen. Het zal je direct opvallen dat je met eigenlijk nauwelijks kracht relatief hoge snelheden kunt behalen. Wanneer je samen wilt fietsen kun je ook voor een duofiets ouderen of side by side fiets gaan.

 

Schaf een vierwieler aan 

Als je ouder bent en moeite hebt met het houden van balans op de fiets dan kun je er het beste voor kiezen om een vierwieler aan te schaffen. Vierwielers zijn verkrijgbaar in een elektrische variant en een niet-elektrische variant. Zoals de naam weggeeft heeft een vierwieler dus vier wielen. Door deze vier wielen is het vrijwel onmogelijk om je balans te verliezen en van de fiets te vallen. Daarnaast zijn vierwielers niet alleen geschikt voor ouderen, maar ook voor personen met een handicap. In dat geval is het wel altijd verstandig om een elektrische vierwieler aan te schaffen.

 

Wat kost zo’n fiets?

Wanneer je een elektrische fiets of een vierwieler wilt aanschaffen dan maak jij zeker een verstandige keuze. Je wilt graag weten wat dit precies kost, omdat je toch zo snel mogelijk weer wilt gaan fietsen. Wat een elektrische fiets of een vierwieler precies kost is enorm moeilijk te zeggen aangezien dat afhankelijk is van een aantal zaken. Zo is het merk en de kwaliteit vaak bepalend.

Gerelateerd

Recent