Hier moet je op letten bij het kopen van een motor

Ben je van plan om een motor te kopen? Dat is niet iets wat je zomaar even tussen neus en lippen doet. Het uitzoeken van de perfecte motor voor jou is één, maar dan komen er vervolgens belangrijke zaken bij kijken zoals het kopen van de juiste uitrusting om te dragen als je rijdt en het afsluiten van een goedkope motorverzekering. Maar het kopen van een nieuwe motor is natuurlijk ook erg leuk. Vooral als je straks alles geregeld en op orde hebt en gewoon lekker kunt cruisen!

Welke motor kies je?

Als je een motor wilt kopen, dan is het belangrijk om er eerst over na te denken wat voor motor jij wilt. Er zijn namelijk tig verschillende soorten motoren en niet elke motor past wellicht bij jouw rijstijl. Ben je iemand die vooral lange ritten wilt maken en graag comfortabel zit? Of hou je van racen en ben je op zoek naar een echte snelheidsduivel? Zoek je een motor die vooral lekker hard geluid maakt of een motor die wat subtieler is? Dan is het vervolgens tijd om jezelf de vraag te stellen of je voor nieuw of toch tweedehands gaat. Een nieuwe motor heeft haast geen onderhoud nodig in het begin en kun je in principe zo mee wegrijden. Maar gloednieuwe motoren kosten natuurlijk ook aanzienlijk meer dan een tweedehands motor. Tweedehands kun je vaak goede motoren vinden, maar het vraagt wel om wat meer uitzoekwerk en kennis.

Tweedehands motor kopen

Als je ervoor kiest om een tweedehands motor te kopen, dan kun je dat doen bij een particulier of een motorzaak. Een motor van een particulier kopen vergt echter wel wat oplettendheid en er zijn risico's aan verbonden. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de motor gestolen is, en daar kun jij als koper mee in de problemen komen. Of misschien verkoopt degene hem wel omdat er bepaalde problemen mee zijn en worden deze niet met jou gedeeld. Daarom is het belangrijk om er zeker van te zijn dat de motor die je particulier koopt aan de juiste voorwaarden voldoet. Ook wil je bij een tweedehands motor weten uit welk jaar hij komt, hoeveel kilometers hij al heeft gemaakt en wat de onderhoudshistorie is. Zorg dus dat je bij het kopen van een tweedehands motor een weloverwogen en geïnformeerde keuze maakt.

Motorverzekering kiezen

Zodra je dan eindelijk de motor van je dromen gevonden hebt, is het tijd om deze te verzekeren. Zonder verzekering mogen jij en je motor anders de weg niet op. Welke verzekering je het beste kunt afsluiten hangt af o.a. af van het type motor en de door jou gekozen dekking. Als je op zoek bent naar een goedkope optie voor jouw motor kun je eens kijken naar een Motoport verzekering. Zodra je jouw motor verzekerd hebt, kunnen jij en je nieuwe stalen ros eindelijk samen de weg op!

Gerelateerd

Recent