Hoe je veilig kan varen met je kinderen 

Als je met je kinderen gaat varen, dan is het erg belangrijk dat je boot zeer veilig is en je rekening houd met bepaalde punten. Met kinderen varen is namelijk gevaarlijk aangezien ze onvoorspelbaar zijn en zo in het water kunnen vallen. Hier vind je meer informatie over hoe je dat kan voorkomen en hoe je dus veilig kan varen met je kinderen. 

 

Zorg dat je kinderen een zwemdiploma hebben

Het is verstandig om niet met je kinderen te gaan varen als ze geen zwemdiploma's hebben. Het is namelijk erg belangrijk dat je kinderen weten wat ze moeten doen als ze in het water vallen. Als je kind niet meer hoe hij of zij moet zwemmen en in het water valt, dan is de kans dat je kind verdrinkt vrij hoog. Vaak is ingrijpen te laat omdat het water vrij troebel is. Zorg er dus voor dat je kinderen altijd een of meerdere zwemdiploma’s hebben. Het halen van een zwemdiploma zijn de kosten niet en je kinderen kunnen deze binnen enkele weken halen. 

 

Zorg dat je kinderen altijd een zwemvest aan hebben

Als je kinderen jonger dan zestien jaar zijn, dan is het verstandig dat ze altijd een zwemvest aan hebben tijdens het varen. Kinderen jonger dan zestien jaar hebben niet erg veel kracht in hun lichaam en mochten ze in het water vallen waar een sterke stroming is, dan kunnen ze alsnog verdrinken ondanks dat ze zwemdiploma’s hebben. Door een zwemvest of een reddingsvest blijven ze drijven ondanks een super sterke stroming. Een reddingsvest is ook altijd voorzien van reflectoren en een fluitje. Reddingsvesten kunnen zeer prijzig zijn maar dat is vrij normaal aangezien het zeer belangrijk is dat ze van de juiste kwaliteit zijn.

 

Zorg voor een hoge reling aan boord

Als je een kleine boot hebt, dan kan jij je kinderen makkelijk in het oog houden aangezien je opgepropt op elkaar zit. Wanneer je een boot hebt van enkele tientallen meters, dan is het soms heel moeilijk om je kinderen in het oog te houden. Voor kleine kinderen kan dat zeer gevaarlijk zijn aangezien zij vaak niet kunnen zwemmen en in het water kunnen vallen. Het is dus erg belangrijk voor kleine kinderen dat er een hoge reling aan boord is. Kleine kinderen kunnen dan rondlopen of kruipen terwijl jij ze in de gaten houd vanuit je bootstoel. Als je rekening houd met de bovenstaande punten dan kunnen er eigenlijk geen ongelukken gebeuren.

Gerelateerd

Recent