Hoe kies je een relatiegeschenk uit?

Het is weer zover, het is tijd voor relatiegeschenken. Elk bedrijf heeft er mee te maken en jij dus ook. Je kampt elk jaar met hetzelfde probleem en hebt nu wel een beetje al je ideeën in uitvoering gebracht. Na het raadplegen van het internet en terechtkomen bij de meest standaard ideeën, ben je hier belandt. Gelukkig ben je aan het goede adres voor de juiste zakelijke relatiegeschenken. Wij vertellen je hier hoe je zelf op een goed idee komt voor bijvoorbeeld de eindejaarsgeschenken klanten

Persoonlijk

Het beste zakelijke relatiegeschenk is toch wel echt persoonlijk. Kijk daarom eens goed naar degene aan wie je het zakelijke relatiegeschenk gaat geven. Maak een schets van zijn of haar profiel en alles wat je over diegene weet. Je komt zo op een duidelijk idee van waar diegene van houdt, wat iets over hem of haar zegt en hoe je eventueel iets kunt kiezen wat bij hem of haar past. Is hij of zij bijvoorbeeld een echte zoetekauw? Kies dan met Sinterklaas bij hem of haar voor een banketstaaf bestellen. Probeer iets leuks daarmee te doen, bijvoorbeeld ook een letter voor zijn of haar kinder of partner. Heeft diegene gezondheid hoog in het vaandel staan? Geef iets wat daarmee te maken heeft. Schrijf er een leuk kaartje bij en je bent klaar. 

Branche

Kijk ook eens naar de branche waarin je zakelijke relatie een bedrijf heeft. Deze branche sluit aan bij verschillende cadeautjes. Mocht je voor de werknemers van het bedrijf ook iets willen kopen, dan kijk je bijvoorbeeld naar de taken van die werknemers. Is het een bezorgbedrijf? Koop dan doosjes pepermuntjes voor in de bezorgauto. Je kunt zo altijd wel iets bedenken dat enigszins aansluit bij het bedrijf van de persoon aan wie je een relatiegeschenk geeft. Mocht het niet aansluiten, kun je altijd nog wellicht op een idee komen door te denken aan de branche. 

Interieur

Iets voor iemand zijn of haar interieur kan nooit kwaad en is gemakkelijk te vinden. Je krijgt hiermee een echt persoonlijk cadeau. Een poster van iets waar degene aan wie je het zakelijke relatiegeschenk geeft is heel persoonlijk, en gemakkelijk te bedenken. Of kies een poster van de stad of het land waar diegene is geboren. Het is vrij makkelijk, leuk en geeft aan dat je hebt nagedacht over het cadeau. Succes met de research!

 

Gerelateerd

Recent