Hoe maak je je interieur meer sfeervol?

Interieurs inrichten in lastiger dan de meeste mensen denken. Je moet rekening houden met zo ontzettend veel factoren; onder andere de laatste trends. De huidige trend is veelal strak en modern. Dit kan resulteren in het feit dat je interieur misschien wat saai en kil kan gaan aanvoelen. In deze blog leer je hoe je dat gaat aanpakken en dat is wel zo fijn om te weten natuurlijk.

Tapijten

Vloerkleden zoals een kelim vloerkleed of een ziegler tapijt doen enorm veel voor je interieur. Deze tapijten zijn van dusdanige kwaliteit dat ze ook nog eens heel lang meegaan. Daarnaast zit er zo’n historie achter dat elk tapijt een verhaal vertelt. Tevens is geen enkel tapijt hetzelfde, wat resulteert in het feit dat je een echt uniek interieur krijgt. Er is altijd wel één tapijt (als het niet meer is) dat past bij je interieur. Deze tapijten zijn namelijk vrij veelzijdig met een breed scala aan kleuren en maten. Kijk wel heel goed naar de maten die je wil, het is van belang dat het tapijt niet te groot én niet te klein is. 

Planten

Als je nog geen planten hebt, moet je serieus overwegen er nu een paar toe te voegen! Elk levend element in huis draagt bij aan het sfeervolle gevoel. Planten zijn sfeervol omdat het levende wezens zijn. Als je vaak op reis bent en bang bent dat je planten doodgaan, kun je een vriend of buurman die je vertrouwt vragen om af en toe langs te komen en je planten water te geven. Maar wees gewaarschuwd: op een bepaald moment zullen sommige van je planten doodgaan. Dat gebeurt zelfs bij de meest doorgewinterde tuiniers, dus wees niet bang. Het is onderdeel van het leerproces. Het andere mooie van het hebben van veel planten is dat je ze kunt versieren met net zo veel prachtige vazen. Planten in potten, plantenbakken en manden zijn op zichzelf al heel gezellig en geven elke kamer een interessante structuur.

Boeken

Een eenvoudige maar goed gestileerde boekenplank is een goedkope en effectieve manier om textuur aan een kamer toe te voegen. Als je geen plank hebt, stapel je boeken dan op elkaar. Als de omslag van je boeken niet mooi of samenhangend is, draai ze dan om, zodat je de kant met de bladzijden ziet in plaats van de kaft. Je kunt je boeken ook op kleur groeperen om snel een samenhangend geheel te creëren.

 

Gerelateerd

Recent