Je eerste cryptomunten aanschaffen doe je zo

Er zijn tegenwoordig veel Nederlanders die een bekende cryptomunt bezitten. Ze hebben deze cryptomunt ooit aangekocht als belegging, om ermee te gaan handelen, maar ook voor het aanschaffen van diverse producten op het internet. Cryptomunten zijn erg populair, maar toch zijn er veel mensen die niet weten hoe ze een cryptomunt moeten aanschaffen. Dat is ook goed te begrijpen, want het is een stuk ingewikkelder dan het plaatsen van een bestelling bij een webwinkel. Gelukkig kom je in dit artikel snel meer te weten over hoe je je eerste cryptomunten kan aanschaffen. 

 

Het aanmaken van een account bij Bitvavo

Wanneer je je eerste cryptomunten wilt aanschaffen, dan is het altijd aan te raden om een account aan te maken bij een bekend handelsplatform. Dit kun je ook het beste doen bij een Nederlandse handelsplatform want dan ben je ook beschermd volgens de Nederlandse wetten. Een van de redenen waarom het verstandig is om dit te doen bij een bekend handelsplatform, is dat je altijd toegang zult hebben tot je eigen wallet. Mocht je telefoon kapot gaan, dan is het nog steeds mogelijk om je wallet te gebruiken. Deze garanties heb je nooit als je een wallet op je telefoon of op de computer hebt. 

 

Welke cryptomunt moet ik aanschaffen?

Nu je een account hebt gemaakt bij Bitvavo of een ander Nederlands handelsplatform, is het tijd om eens te kijken wat voor cryptomunten je kunt kopen. Het is hierbij belangrijk om te weten waar je de cryptomunten voor wilt gebruiken. Wil je een cryptomunt aanschaffen als belegging? Dan is het aan te raden om eens te kijken naar Bitcoin of Ethereum. Wil je cryptomunten aanschaffen om aankopen te doen via het internet? Dan is het juist aan te raden om Dogecoin of Litecoin aan te schaffen. Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat de transactiekosten van Dogecoin en Litecoin relatief goedkoop zijn.

 

Een onbekende cryptomunt aanschaffen

Een van de eerste zaken die je op zal vallen als je een account hebt aangemaakt bij een handelsplatform, is dat er honderden tot duizenden verschillende cryptomunten zijn die je aan kan schaffen. Veel mensen vragen zich dan ook af of het het wel waard is om deze cryptomunten aan te schaffen. Het is onwijs moeilijk om hier antwoord op te geven, want niemand weet wat een cryptomunt in de toekomst gaat bereiken. Wil je een onbekende cryptomunt aanschaffen in de hoop dat deze veel meer waard gaat worden? Dan is het aan te raden om eens te kijken naar Bitvavo.com holo crypto.

Gerelateerd

Recent