Lekker buiten zitten in eigen tuin

Een tuin hebben is iets wat iedereen wel zou willen. Tuinbezitters mogen zichzelf dan ook gelukkig prijzen, want lang niet iedereen heeft die luxe van eigen buitenruimte. In de winter maakt het misschien niet zo heel veel verschil, maar in de lente en de zomer is het superfijn om lekker buiten te zitten. Ook met een balkon heb je al een hoop voordelen letterlijk aan je huis hangen. Dat is misschien wel iets minder ruimtelijk dan een heuse tuin, maar het is beter dan niks. Een tuin of een balkon is een begin, maar je moet er ook nog goed kunnen zitten. Daarvoor heb je fatsoenlijk tuinmeubilair nodig. Voor de een is een inklapbare stoel al genoeg, maar een ander wil eigenlijk liever een hele tuinset.

Gewoon bij het tuincentrum of de bouwmarkt

Voor al je tuinspullen kun je terecht bij een winkel als tuinmeubelland, maar ook bij veel grote bouwmarkten hebben ze vaak voldoende keuze als het meubilair voor in de tuin betreft. Ook hebben ze daar de juiste soort lak, en ook verf die goed tegen buiten kan. Heb je geen idee wat je eigenlijk moet hebben? Op dat soort plekken lopen ook altijd mensen nodig die je kunnen adviseren, dus die kun je helemaal bestoken met vragen. Ook kun je via internet vaak al vragen stellen aan een klantenservice.

Klaar voor alle seizoenen

Afhankelijk van waar je woont en hoe je je nieuwe tuinspullen gaat gebruiken moet je nadenken over wat je nodig hebt. Wil je je tuin loungeset eigenlijk vooral hebben voor de hete zomerdagen dat je ook het zwembadje buiten opzet en er vrienden komen barbecuen? Dan ben je met een simpele set waarschijnlijk al geholpen. Zoek je juist naar stoelen die het hele jaar buiten gaan staan, zodat je er én in de lente, maar ook in de herfst van je ochtendkoffie kan genieten? Dan kan je beter kiezen voor een all weather loungeset, die tegen alle seizoenen bestand is. Je wil immers dat je tuinmeubilair het wel een paar jaar volhoud!

Zorg goed voor je spullen

Als je het gekozen tuinmeubilair eindelijk in huis hebt, dan is het zaak om het op de lange termijn ook goed te verzorgen. Een houten tafel gaat een stuk langer mee als je hem af en toe goed insmeert met houtolie. Je tuinstoelen kan je wellicht een laagje waterafstotende lak geven, of misschien investeer je liever in een zeil waaronder de meubels kunnen staan als het regent.

Gerelateerd

Recent