Ondersteuning bij een verlies

Als mensen maken we een hoop mee in ons leven en gaan we de dagen door in de wetenschap dat het ooit voorbij is. Dat geldt voor onszelf maar ook voor onze dierbaren. Zo’n verlies is enorm en kan heel onverwachts komen. Je weet misschien niet meer waar je de kracht vandaan moet halen om verder te gaan. In deze blog vertel ik je hoe je ermee om kan gaan en wat jou kan helpen. Lees je mee?

De treurige wervelwind

Natuurlijk zal je vooral veel verdriet voelen en dat is normaal. Hoelang dat blijft en wanneer het precies aankomt, dat is voor iedereen anders. Als je veel soorten emoties voelt, neem veel rust en laat alles een beetje over je heen komen. Zo kan het zijn dat je veel verdriet voelt maar ook liefde of zelfs boosheid. Dat is allemaal normaal en onderdeel van het proces van acceptatie.

Geen gedoe, gewoon verzekerd

Aan de andere kant, wanneer je verliest, zijn er ook hele praktische zaken die geregeld moeten worden zoals een uitvaart. Zoals ik al zei, kan een verlies heel onverwachts komen en dan kan het je ook nog eens veel geld kosten. Neem daarom nu alvast maatregelen en kijk naar uitvaartverzekeringen. Op deze manier sta je er niet financieel alleen voor als je een uitvaart moet betalen. Kijk welke verzekering voor jou past en kies dan die begrafenis verzekering.

Een ondernemer in de arm

En ook het geregel hoef je niet alleen te doen. Het is voor veel mensen juist fijn als ze niet over alles na hoeven te denken en iets meer mogen ontspannen om zo het verlies te kunnen verwerken. Ook als het gaat om een uitvaart organiseren, hoef je het niet alleen te doen. Zo kan je een uitvaartondernemer in de arm nemen die jou helpt en ondersteunt tijdens het regelen van het laatste afscheid. Je wilt jouw dierbare immers ook voor de laatste keer een mooi vaarwel geven.

Tijd heelt de meeste wonden

Daarna is het moment om jezelf alle tijd te geven en te rouwen. Ook dit doet ieder mens op zijn of haar eigen manier. Blijf met andere dierbaren communiceren zodat die weten of ze kunnen helpen, zo houd je iedereen bij elkaar en heb je ook aan elkaar steun. Dat kan enorm helpen.

Een verlies is altijd naar, maar we kunnen het afscheid mooi maken en de herinnering in leven houden.

Gerelateerd

Recent