Online de beste werkjassen vinden

Online vind je veel verschillende soorten werkkleding voor verschillende sectoren. Er bestaat veel werkkleding dat met aandacht ontworpen is voor buitengebruik. Voor buiten is er namelijk de behoefte aan functionele en veilige werkkleding. Werkkleding voor binnen hoeft natuurlijk niet te voldoen aan al die eisen. Werkkleding voor buiten, ontworpen voor intensief werk zoals werk in de bouw en werkverkeer, zal wel aan die eisen moeten voldoen. Daarom bestaat er multinorm werkkleding. Dit is werkkleding die aan veel eisen voldoet die gesteld zijn door de EU. Het fijne aan multinorm werkkleding en werkjassen is dat de kledingstukken bescherming bieden tegen hitte zoals kleine spatten van gesmolten metaal, vuurverspreiding en korte vlam contacten. Daarnaast bieden werkkleding en werkjassen bescherming tegen veel soorten chemicaliën en is kleding extra dik om te beschermen tegen contact van scherpe objecten. Werkjassen voor buiten zijn dan ook veilig en functioneel.

Verschillende soorten werkjassen

Wanneer je op zoek gaat naar werkjassen kun je dus kijken naar algemene werkkleding of werkkleding die voldoet aan de multinorm. Je kunt online dan ook ontzettend veel verschillende soorten werkjassen vinden. Wat voor type werkjas bij jou past is afhankelijk van een aantal zaken zoals weersomstandigheden en het soort werkzaamheden dat je uitvoert. De eigenschappen van een jas worden aangepast aan het gebruik. Zoek je bijvoorbeeld een winterjas voor intensief gebruik dan heb je een andere winterjas nodig in vergelijking met winterjassen bedoeld om mensen warm te houden die lang moeten stilstaan voor hun werk. Zomerjassen zijn op dezelfde manier ingedeeld. Zomerjassen moeten bescherming bieden tegen weersomstandigheden zoals zon, wind en regen. Als je hard moet werken dan is ventilatie het belangrijkst. Je zult dan baat hebben bij een aparte zomer- en regenjas. Als je veel en lang stilstaat dan zijn andere eigenschappen van de jas belangrijk.

Werkjassen aangepast aan je werk

Als je een type jas gevonden hebt die past bij de werkzaamheden die je uitvoert, dan kun je ook kijken naar een stukje veiligheid. Jassen met reflectiestrepen zijn bijvoorbeeld speciaal ontworpen als je aan de weg werkt met veel verkeer. De reflectiestrepen zijn bij deze jassen praktisch geplaatst. Als je op straat zichtbaar moet zijn dan zijn reflectiestrepen natuurlijk een vereiste. Je kunt een bijpassende broek bestellen zodat je over je gehele outfit duidelijke reflectiestrepen hebt. Dit is veiliger, verplicht volgens verschillende wetgevingen en bij werkgevers een vereiste.

Naast reflectiestrepen hebben sommige werkjassen ook extra zakken. Dit kan handig zijn als je veel items mee moet nemen op zak. Bij veel beroepen die buiten worden uitgevoerd kun je nooit genoeg zakken hebben. Een speciale werkjas is dus ontzettend praktisch en ook veilig. Goede werkjassen shop je makkelijk online.

Gerelateerd

Recent