Sfeer bepalen in de ruimte: dat doe je met gordijnen!

Wanneer je een ruimte ziet zijn er meestal een paar dingen die het meeste opvallen. Wat je meestal niet doorhebt, is dat de dingen waar je het eerst naar kijkt, ook de rest van de inrichting heel erg bepalen. Gordijnen zijn hier een heel goed voorbeeld van. Je hebt doorgaans niet door hoeveel invloed ze hebben op de rest van de kamer, totdat je zelf moet gaan uitkiezen wat je mooi vind of er iets hangt wat niet blijkt te passen bij de rest van de meubels. Hieruit kan je maar één ding concluderen: gordijnen zijn onwijs belangrijk voor de sfeer in de kamer. Bij het uitzoeken van gordijnen is het handig om hier rekening mee te houden, het zorgt ervoor dat je met veel zorg en aandacht gordijnen uitkiest. Hier zijn een paar opties voor gordijnen die een ruimte op laten fleuren en ook nog eens heel handig in gebruik zijn!

Lamellen verticaal

Lamellen is ook wel bekend als de jaloezie, het grootste onderscheid wat er tussen deze gordijnen wordt gemaakt is dat lamellen verticaal zijn. Voor de rest is het ontwerp hetzelfde, repen materiaal die je handmatig kunt bedienen om te bepalen hoeveel licht de gordijnen doorlaten. Dit is meteen ook de reden waarom ze voor veel mensen een eerste keuze zijn. Deze gordijnen kenmerken zich door hoe makkelijk het is om invloed te hebben op hoeveel licht het gordijn door laat. Als je de repen wat draait, krijg je zelfs nog licht binnen, maar kan niemand meer naar binnen kijken. Hierdoor behoud je je privacy en wordt de kamer nog steeds verlicht.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn al ontzettend lang in gebruik en dat is zeker voor een reden. Ze hebben een hele klassieke uitstraling. Voor een modern interieur zijn rolgordijnen perfect omdat ze een strak vlak hebben. Dit maakt de ruimte meer open. Wat fijn bij rolgordijnen is, is dat ze heel makkelijk in gebruik zijn. Ze kunnen eigenlijk maar twee kanten op: naar boven en naar beneden. Dit is een reden voor veel mensen om voor rolgordijnen te kiezen, zeker op plekken zoals een keuken, maar in de woonkamer en zelfs op kantoor. Ze zijn geschikt voor vrijwel elke ruimte en ook op maat te maken.

Plisses

Als je opzoek bent naar een uniek model, dan zijn plisse top down bottom up perfect. Zeker omdat je zelf kan bepalen welk materiaal je wilt voor de gordijnen, is het mogelijk om ervoor te zorgen dat ze precies aansluiten bij de rest van het interieur.

Gerelateerd

Recent