Royal Jelly en bijenpollen: honing als superfood

Even in het kort hoe honing wordt gemaakt; honing wordt gemaakt door honingbijen. Deze harde werkers halen nectar uit bloemen om deze vervolgens om te zetten in honing. Dit is een natuurlijk proces. Echte natuurlijke honing komt dus van honingbijen die hier hard voor werken. Deze honing is erg gezond voor ons als mens.

Royal Jelly

Royal Jelly is een vorm van honing. Royal Jelly wordt ook wel koninginnegelei genoemd. Het goedje wordt speciaal gemaakt voor de koninginnenbijen, vandaar de naam. Royal Jelly is onwijs gezond omdat het boordevol eiwitten en vitaminen zit. Koninginnegelei wordt vaak door mensen geconsumeerd bij stress, slapeloosheid, huidproblemen of als oppeppertje. De werking hiervan komt door de voedzame stoffen dat het bevat. Naast eiwitten en vitaminen bestaat het goedje uit mineralen, natuurlijke hormonen en aminozuren. Royal Jelly is verkrijgbaar als capsule of als crème. Het wordt ook wel een natuurlijk wondermiddel genoemd.

Bijenpollen

Bijenpollen zijn een ander onderdeel van het honing-proces. Bijenpollen ontstaan doordat stuifmeel van bloemen wordt gemengd met nectar. Bijen zorgen voor dit proces. Bijenpollen zijn onwijs gezond, het wordt ook wel superfood genoemd. Net zoals Royal Jelly zitten bijenpollen boordevol eiwitten en vitaminen. De vitaminen komen hierbij vooral uit het stuifmeel. Omdat bijenpollen zo voedzaam zijn wordt eetlust verminderd en is het dus een perfect goedje dat helpt bij afvallen. Daarnaast zorgt het voor een gezonde huid, nagels en haar, stimuleert het de spijsverwerking, geeft het energie en helpt het tegen de symptomen van hooikoorts. Regelmatig een dosis bijenpollen is dus voor veel dingen goed. 

Honing als zeep of shampoo

Veel van de shampoos en zeep die worden verkocht zijn niet natuurlijk. Meestal worden er siliconen aan shampoos en zeep toegevoegd. Siliconen zijn enerzijds slecht voor het milieu en anderzijds slecht voor je haar en huid. Natuurlijke zeep en shampoos zijn het meest geschikt. Zo ook zeep en shampoo op basis van natuurlijke honing. De voedzame stoffen uit honing zorgen voor gezond en sterk haar.

Alleen natuurlijke honing geldt

Maar let op; niet alle honing die wordt verkocht is 100% natuurlijk. Daarom is het belangrijk om goed uit te zoeken wat voor honing je koopt. Natuurlijke honing kent de gezonde eigenschappen zoals hierboven beschreven. Kunstmatige honing heeft dat niet. Zo worden er vaak bestrijdingsmiddelen gebruikt of worden er zogeheten ‘verbetermiddelen’ aan de honing toegevoegd. Denk hierbij aan smaak-, kleur en geurstoffen. Verzekerd zijn van voedzame natuurlijke honing? De goedkoopste honing uit de supermarkt is dat waarschijnlijk niet. Vers van de imker of online vergroot de kans op de beste honing.

Gerelateerd

Recent