Op reis naar de tropen? Bereid je dan goed voor!

Op vakantie gaan naar de tropen doe je niet zomaar even. Een goede voorbereiding is essentieel als je een verre reis gaat maken. Het is belangrijk dat je een aantal zaken goed op orde hebt, zoals je paspoort, geld, reisverzekering, inentingen en natuurlijk je visum. Maar zodra je al deze dingen goed geregeld hebt, kun je zorgeloos beginnen aan je reis en lekker genieten. In deze blog zetten we de belangrijkste zaken op een rijtje die je geregeld moet hebben als je op vakantie gaat naar de tropen.

Vaccinaties

 In de tropen komen andere soorten ziektes voor dan wij hier in Europa gewend zijn. Het is dan ook belangrijk dat we ons hier goed tegen beschermen, omdat we van deze onbekende ziektes flink ziek kunnen worden. Het is goed om enkele maanden voordat je op reis gaat, je in te enten tegen de ziektes die daar voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld kijken of je een dtp vaccinatie nodig hebt voor het land van bestemming. Deze vaccinaties werken vaak pas na een paar maanden, dus zorg dat je op tijd een afspraak maakt om je in te enten tegen deze tropische ziektes. Ook is het belangrijk om te kijken of je eventueel pillen tegen malaria nodig hebt. Deze kun je preventief slikken, zodat je geen malaria op loopt tijdens je reis in een gebied waar malaria voorkomt.

Paspoort

Het allerbelangrijkste als je op reis gaat is natuurlijk je paspoort. Zonder paspoort kom je niet ver. Zorg daarom dat je checkt of je paspoort nog ruime tijd geldig is, ook als je op reis bent. Zo niet, zorg dan dat je deze zo snel mogelijk vernieuwd. Je paspoort dient minstens nog een half jaar na je reis geldig te zijn. Ook is het heel belangrijk dat je je paspoort tijdens het reizen op een veilige plek bewaard, zodat je deze niet kwijt kunt raken of gestolen wordt. Maar ook dit ongelukkige geval kan helaas voorkomen. Daarom is het ook goed om een kopie van je paspoort te maken en bij je te houden, voor het geval je deze toch nodig hebt.

Visum

Voor veel landen buiten de EU heb je met een Europees paspoort ook een visum nodig. Deze kun je vaak bij aankomst regelen, dit heet een 'visa on arrival'. Mocht je echter voor langere tijd in het land van bestemming verblijven, dan zul je van tevoren een visum moeten aanvragen die deze periode dekt. Bovendien zijn er ook landen die geen visum bij aankomst bieden. Ook deze zul je dus van tevoren moeten regelen. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt volledig bij jou. Kijk dus goed voor welke landen je welk visum nodig hebt, zodat je zonder problemen het land van bestemming binnen komt.

Gerelateerd

Recent