Pimp je tuin!

Hoe groener, hoe beter? Met volle mond: ja! Betekent dat dat je je tuin helemaal vol moet stoppen met dichtbegroeide planten en struiken? Nee! Zeker niet. De tuin opleuken is een stuk minder moeilijk dan je denkt. Niet elke plant heeft namelijk veel aandacht nodig! Het is aannemelijk om er vanuit te gaan dat een groene tuin betekent dat je groene vingers nodig hebt maar niets is minder waar. Niet iedereen heeft de tijd en de energie om een tuin goed bij te houden maar toch is het heel makkelijk om binnen een paar weken je tuin om te bouwen naar een plek die voelt als een bezoekje aan de natuur, aan het bos.

Klimop

Vooral als je schuttingen hebt, of zelfs maar één wand of muur, is klim-op de ideale manier om je tuin groener te maken. Het grootste voordeel is dat klim-op alleen onderhoud nodig heeft wat betreft het weghalen. Het zijn geen planten die je in de gaten hoeft te houden om er voor te zorgen dat ze bloeien, want dat doen ze! Maar het gaat vaak een stuk sneller dan je denkt en het is lastig om grote hoeveelheden in één keer weg te halen. Je kunt klimop kopen op www.clematisonline.nl.

Hoog gras

Grasmatten zijn er in allerlei soorten en maten, nep, echt, laag en hoog. Wat fijn is aan gras is dat het eigenlijk een hele sterke plantsoort is waar je vrijwel niets aan hoeft te doen om het mooi te laten groeien. Eigenlijk is het voor elke woonsituatie heel handig, je kan er van alles mee: picknicken in eigen tuin, het kan een speelplek zijn voor de kinderen en om niet te vergeten: het is heel rustgevend om er naar te kijken. Om wat variatie aan te brengen in de tuin of de tuin op een georganiseerde manier wat meer te laten verwilderen, is hoog gras of een combinatie van laag en hoog gras een hele goede tip!

Hoge planten

Ook zijn hoge planten een enorme aanrader. Deze geven je namelijk nog meer het gevoel dat er in je tuin echt wat te zien valt. De hoogteverschillen van groen, met ook verschil in kleur en vorm kunnen dat ‘jungle’ effect geven. Als je geen zin hebt om planten bij te houden tot ze groot zijn, kun je ze ook al hoog kopen. Dit kost misschien wat extra, maar dan zie je na het planten meteen al resultaat.

 

Gerelateerd

Recent