Alleen met Valentijnsdag? Verwen jezelf!

Valentijnsdag staat deze maand weer voor de deur: de dag van de liefde. Wat vaak wordt vergeten is dat liefde niet alleen romantiek hoeft te betekenen. Een romantische partner is er voor iedereen, maar een groot deel van je leven zul je doorbrengen zonder die juiste partner gevonden te hebben. En ook in die periode zal het elk jaar weer 14 februari worden. Het kan confronterend zijn als je je eenzaam voelt of toe bent aan een relatie maar Valentijnsdag toch alleen door moet brengen. Overal om je heen zie je het geluk van andere mensen, die om elkaar geven, voor elkaar zorgen, elkaar verrassen en extra lief voor elkaar zijn op deze mooie dag. Om het nog maar niet over de leuke dates en cadeaus te hebben. Maar liefde komt in vele vormen en maten. Liefde heb je ook voor je vrienden, je familie, voor het leven, voor je passies, en natuurlijk ook een beetje voor jezelf. Ben jij alleen deze Valentijnsdag? Niet getreurd: zo breng je de leukste Valentijnsdag door met jezelf!

Geef een beetje extra liefde

Uiteindelijk, of je nu een romantische partner hebt of niet, gaat de dag om het geven en krijgen van een beetje extra liefde. Want iedereen heeft liefde nodig! Zet deze Valentijnsdag dus eens iemand anders in het zonnetje waar jij van houdt. Of dat nu je moeder is, een vriend of vriendin, je opa of een verre kennis die een moeilijke periode doormaakt: er is altijd wel iemand een beetje extra liefde kan gebruiken. Nu de schappen vol liggen én alle nieuwe corona-proof webshops vol staan met valentijn chocolade, roze en rode rozen, kaarsjes en hartjesballonnen, is het nog makkelijker dan elk ander jaar om iemand te verrassen. Je kunt bijvoorbeeld online chocolade versturen, of een lief kaartje naar iemand die op deze dag wat extra liefde kan gebruiken. Zo heb jij iemand anders' Valentijnsdag helemaal goed gemaakt, een mooie reden om op deze dag ook weer een beetje meer van jezelf te gaan houden. 

Een romantische date

Valentijnsdag is dit jaar anders dan andere jaren: we zitten binnen, kunnen niet uit eten, niet lekker samen de stad in of op een leuke date naar een museum, bioscoop, of iets anders. Ook mensen in een relatie kunnen elkaar wegens de huidige omstandigheden misschien niet eens zien. Je bent dus – zeker dit jar – niet de enige die alleen is op Valentijnsdag. Dus maak er het beste van en neem jezelf mee op een romantische date.. bij jou thuis. Bestel lekker eten waar je zin in hebt, open een flesje wijn en schrijf jezelf een kaartje. Ook jij verdient een beetje extra liefde!

Gerelateerd

Recent