Wanneer kies je voor een lease auto

Op het moment dat je overweegt om een lease auto te nemen dan wil je natuurlijk wel de verschillen weten tussen private lease, operational lease, financial lease en het financieren van een auto. Je kan ervoor kiezen om een auto zakelijk leasen of privé te leasen. Via een website waar je een auto kan leasen kan je de maandelijkse lasten hiervan berekenen door het leasebedrag, de slottermijn en de looptijd in te vullen. Daarnaast speelt het aantal kilometers wat je per jaar rijdt nog mee bij de kosten die je per maand kwijt bent. Let erop dat je dit juist invult, want als je meer kilometers rijdt is de kans aanwezig dat je achteraf ineens een hoger bedrag moet betalen als een soort van boete. Je kan de voorwaarden hierop nalezen. Na het invullen van alle gegevens krijg je een overzicht van je maandelijkse kosten en dit kan je aanpassen door bijvoorbeeld je slottermijn te verhogen of een bedrag bij het afsluiten aan te betalen. Iedere vorm van leasen van een auto heeft zijn voor- en nadelen.

De verschillende soorten lease van een auto

Bij financial lease kies je ervoor om een auto of bedrijfswagen te kopen en je wordt direct de eigenaar van de auto. Je investeert hierbij zonder verlies van je liquiditeit, je kan de BTW direct terugvorderen en je hebt een investerings- en renteaftrek waar je gebruik van kan maken. Je kan er ook voor kiezen om gebruik te maken van operational lease. Hierbij lease je een auto of bedrijfswagen zonder dat je je enige zorgen hoeft te maken over extra kosten. Bij operational lease kan je all-in zorgeloos rondrijden, het is inclusief onderhoud en pechhulp en de lease maatschappij betaalt ook de verzekering en de wegenbelasting. Zelf betaal je alleen de kosten van het tanken, eventuele boetes en parkeerkosten. Bij private lease heb je de keuze uit alle auto’s die je aanspreken en waarvan je lease maatschappij denkt dat je de maandelijkse kosten kan dekken. Je maakt bij private lease op dezelfde manier gebruik van het leasen van een auto als bij het zakelijk operational leasen van een auto.

Kiezen voor een autofinanciering

Je kan er als laatste optie ook voor kiezen om een auto te financieren in plaats van deze te leasen. Bij een autofinanciering kan je kiezen voor een financiering met onderpand of zonder onderpand. Je krijgt een zeer lage rente, geen advieskosten, je kan boetevrij extra aflossen en binnen 48 uur wordt alles geregeld als je voldoende kredietwaardig bent. Hiervoor moet je bepaalde documenten aanleveren zodat de kredietverstrekker dit kan beoordelen.

Gerelateerd

Recent