Tips om je eigen huis leuk aan te kleden met kleden

Het is geen geheim dat het inrichten van een huis duur kan zijn, of je nu onlangs bent verhuisd naar een nieuwe woning of je huidige woning aan het inrichten bent. Het is niet verwonderlijk dat de kosten voor eetkamer-, salon- en slaapkamermeubels en kleden zich snel opstapelen – om nog maar te zwijgen van de kosten voor alle decorstukken, zoals een Marokkaans kussen of die mooie kleden die de hoekjes en gaatjes zullen vullen.

Maak een to-do lijst

Dit lijkt misschien een eenvoudig concept (en dat is het ook), maar het is ook één van de belangrijkste elementen in het hele proces. Maak een lijst van dingen die je wil, sorteer deze op prioriteit en zoek uit hoeveel elk item zal kosten of hoeveel je bereid bent opzij te zetten voor dat item. Als je deze informatie bij de hand hebt, kan je je aankoop van een Marokkaans kussen beter verwachten. Hoewel je altijd kunt improviseren of van gedachten kunt veranderen als je inspiratie krijgt, kan je met deze basislijst als referentie binnen je budget blijven en voorkomen dat je tijdens het winkelen wordt afgeleid door elk decorstuk dat jouw huis kan perfectioneren.

Profiteer van de jaarlijkse uitverkoop

De consumptiedrang van onze wereld (en de vele aanbiedingen die daarmee gepaard gaan) kan soms vervelend zijn, maar de jaarlijkse uitverkoop aangrijpen als een gelegenheid om artikelen te kopen die al op onze verlanglijst staan, is een bewustere aanpak. Bovendien is het, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, een wetenschap om te bepalen wat de beste tijd van het jaar is om voor bepaalde artikelen te winkelen. Heb je nieuwe kleden op de vloer nodig? Wacht je al lang op een Marokkaans kussen? September is de beste koopmaand. Heb je nieuwe meubels nodig? Black Friday en Cyber Monday zijn alle prima shoppingdagen. Ben je op zoek naar terrasmeubilair? Die kan je het beste in oktober kopen, wanneer het weer begint te veranderen. 

Gebruik je verbeelding om die kleden perfect op de grond te hebben

Als het gaat om het inrichten van je huis, houd er dan rekening mee dat er geen beperkingen zijn. Het ontwerpen van een kamer is een veel subjectiever proces dan de meeste mensen zich realiseren, en dat zou het ook moeten zijn. Het ontwerp van je huis moet jouw persoonlijkheid weerspiegelen – de voorkeuren en afkeer, evenals de dingen die je motiveren. Wees fantasierijk de volgende keer dat je niet weet waar je een bepaald meubelstuk kunt vinden. 

 

Gerelateerd

Recent