Tips voor als je gaat reizen naar India

De afgelopen jaren was het moeilijk om naar veel buitenlandse bestemmingen te reizen, maar tijdens de zomermaanden en dankzij de toenemende vaccinaties wordt reizen weer steeds meer mogelijk. India is een enorm land met talloze bestemmingen waar je een geweldige vakantie kunt beleven. Hoewel India in het verleden misschien werd gezien als een moeilijk en uitdagend land om te bezoeken, is er tegenwoordig een bloeiende toeristenindustrie, vergelijkbaar met andere landen.

Visumaanvraag

Als je naar India wilt reizen, of het nu voor vakantie of zakelijke doeleinden is, moet je een visum aanvragen. Een visum is echter niet nodig als je een tussenstop maakt van minder dan 24 uur. Er zijn verschillende soorten visa beschikbaar, waaronder toeristen- en zakenvisa. Deze visa stellen India in staat om de activiteiten in het land te monitoren en het aantal buitenlandse bezoekers bij te houden. Met een toeristenvisum mag je maximaal een maand in India verblijven, terwijl je met een zakenvisum vaak tot wel 90 dagen kunt blijven. De kosten voor een India visum aanvragen liggen iets boven de 100 euro, inclusief consulaire en verwerkingskosten.

Bezoek aan de hoofdstad New Delhi

Er zijn veel indrukwekkende plekken en steden in India die je kunt bezoeken, maar net als in andere landen is de hoofdstad vaak de populairste bestemming. In New Delhi vind je luxe warenhuizen en exclusieve auto's. Het is een fascinerende stad, maar voor sommige mensen kan het ook overweldigend zijn. Er is voor elk wat wils, van hippe bars tot historische monumenten. Iconische plaatsen zoals het Rode Fort en India Gate zijn must-see attracties. New Delhi staat ook bekend om zijn prachtige metrostations, die tot de mooiste ter wereld behoren.

Gerelateerd

Recent