Waar moet je aan denken bij het kopen van een motor?

Motorrijden. Het voelt vrij en je kan je even afsluiten van de wereld. Een motor is ontworpen om jezelf – of met iemand anders die je liefhebt – af te sluiten van de wereld. Het grootste voordeel is, is dat je niet meer in de file hoeft te staan. Met een motor ben je één met de weg. Je bent wendbaarder en als motorrijder heb je meer overzicht dan in een auto. Het is echt even alleen jij en de motor. Maar een motor brengt ook nadelen met zich mee. Het kost enorm veel geld. Motorrijden gaat je toch echt een paar centen kosten. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden als je motor wil gaan rijden?

Uitgerust zijn

Motorrijden is meer dan het besturen van een voertuig. Vroeger was het weliswaar ‘noodzakelijk kwaad’. Tegenwoordig is het vaak een luxe hobby, een liefhebberij of zelfs een ‘way of life’. Leren motorrijden is een kostbare aangelegenheid. Dat begint al bij het lessen voor de drie verschillende examens die je moet afleggen. Maar dan ben je er nog niet! Motorrijden kent enkele dure bijkomstigheden. Je hebt bijvoorbeeld je eigen motor nodig. En zelfs als je besluit dat je alleen af en toe een motor huurt, zal je toch moeten beschikken over een motorhelm, handschoenen, een geschikt pak en schoenen.

Het is handig om voor jezelf een lijstje te maken voor de spullen die je nodig hebt. Het is niet verstandig om op bepaalde dingen te bezuinigen, omdat het voor je veiligheid enorm belangrijk is. Verdiep je dus rustig en tijdig in de meest belangrijke zaken, om miskopen en teleurstelling te voorkomen.

Verzekeren

Ook motoren zijn voertuigen die verzekerd moeten worden. Je kan gemakkelijk motor verzekering vergelijken met andere om de beste te kiezen voor jouw omstandigheden. Een motor verzekeren kan tegenwoordig ook gemakkelijk online. In Nederland is het verplicht om je voertuig te verzekering voordat je er de weg mee op gaat. Dit geldt ook voor een tweedehandsmotor. Na aanschaf van een nieuwe of tweedehands motor wil je natuurlijk zo snel mogelijk de weg op. Dit kan je echter alleen doen, zodra de motor is verzekerd. Je kan kiezen uit een wettelijke aansprakelijkheid, een wettelijke aansprakelijkheid met beperkte casco of een Allriskverzekering. Dan ben je er helaas nog niet vanaf. Afhankelijk van de motor of motoren die je wilt verzekeren, kunnen de exacte kosten per verzekering weer variëren. Bereken nu wat jij kwijt gaat zijn aan een motorverzekering en ga zo snel mogelijk erna de weg op en voel je vrij.

Gerelateerd

Recent