Een eigen schoonheidssalon beginnen

Droomde je er als klein meisje al van om een eigen salon te beginnen? Dan zou ik zeker adviseren om die droom te volgen en te proberen om waar te maken. Dit begint allemaal bij de keuze van je opleiding. Om een eigen schoonheidssalon te beginnen is het noodzakelijk om de opleiding tot schoonheidsspecialiste te volgen. Dit kan in 2 of in 3 jaar. De 2-jarige opleiding is MBO 3 en de 3-jarige opleiding is MBO 4. In de MBO 4 opleiding leer je meer over het ondernemen en leer je ook meer verschillende soorten specialisaties. Dus voor dat ene jaartje meer zou ik zeker aanraden om nog even door te zetten en voor die extra specialisaties te gaan.

Inschrijven

Als je je opleiding hebt gehaald en een mooi diploma op zak hebt kan je gaan bedenken wat je nou echt wilt. Wil je eerst geld gaan verdienen door gewoon in loondienst bij een salon te gaan werken? Of heb je al veel geld gespaard en wil je gelijk voor jezelf gaan beginnen. Bij de laatste optie is de eerste stap jezelf inschrijven bij de kamer van koophandel. Bedenk een pakkende bedrijfsnaam en ga er voor! Zodra al het financiële en zakelijke werk gedaan is kan je pas echt van start gaan. Wil je thuis een salon beginnen of heb je echt een pand gehuurd/gekocht? Allemaal dingen waar je van te voren rekening mee moet houden om alles te kunnen financieren. Want een eigen salon beginnen is al duur genoeg.

De producten etc.

Naast een mooi bedrijfspand en een goede naam heb je natuurlijk nog heel veel meer nodig. Denk in eerste instantie aan de grote dingen: een behandelstoel, de nodige apparatuur, een stoommachine, een handdoekenwarmer en misschien wel een mooie handdoeken kast. Naast al het grote geschut moet je ook de keuze maken in een bepaald merk waar je mee wilt gaan werken. Zorg ervoor dat je in het begin de hele basislijn besteld en dan later kan je nog uitbreiden naar ander soort lijnen of producten. Naar mate je meerdere klanten zal krijgen zullen ze ook verschillende dingen van je vragen waarmee je dan aan de slag kan. Naast je producten zal je ook wat moeten uitgeven aan de klanten werving. Want de klanten komen helaas niet zomaar naar jou toe, daar zal je eerst wel wat aan moeten doen. Zorgen voor naamsbekendheid is daar een groot onderdeel van. Als schoonheidsspecialiste produceer je ook wel wat afval, naaldjes, wattenschijfjes etc. zorg dat je dit goed van elkaar scheidt door een papiercontainer, glascontainer en restafvalcontainer te hebben.

Gerelateerd

Recent