Tweedehands kleding (ver)kopen is hip!

Het is tegenwoordig een enorme trend om tweedehands kleding te kopen en te verkopen. Tweedehands kleding wordt tegenwoordig als iets hips gezien, en heeft niet meer de reputatie dat het voor "arme mensen" is. In grote steden over de hele wereld vind je tweedehands winkels waar doorgewinterde fashionista's snuffelen naar de beste deals voor mooie kleding. Ook het verkopen van kleding dat men niet meer draagt is in populariteit gestegen. Tegenwoordig verkopen steeds meer mensen hun tweedehands kleding online. In deze blog gaan we dieper in op tweedehands winkelen en geven we tips hoe je succesvol jouw oude kleding een tweede leven kan geven en zo een leuk centje bij kunt verdienen.

Fast fashion

De kledingindustrie is niet meer wat deze geweest is. De kwaliteit van kleding die je in grote modeketens kunt kopen is er vergeleken met vroeger flink op achteruit gegaan. Kleding is er niet meer voor gemaakt om lang mee te gaan, waardoor je haast gedwongen wordt om nieuwe kleding te blijven kopen en daardoor ook verleidt om de steeds veranderende nieuwste modetrends te volgen. De term hiervoor is 'fast fashion', en het heeft velen van ons in haar greep. Er zitten echter een paar grote nadelen aan de fast fashion industrie. Ten eerste gaat het gepaard met het uitbuiten van mensen die werken in zogehete 'sweatshops', en zelfs gedwongen kinderarbeid. Ten tweede is fast fashion ontzettend slecht voor het milieu. Jouw goedkope nieuwe shirtje van die ene grote keten heeft dus niet een heel fraai achtergrond verhaal. Gelukkig kiezen steeds meer mensen om die reden juist voor tweedehands kleding. En zo wordt het kopen van tweedehands kleding flink aangemoedigd om mensen te laten kiezen voor een bewustere levensstijl.

Kleding online verkopen

We hebben allemaal wel kleding in de kast liggen die we simpelweg niet meer dragen. Dit kunnen kledingstukken zijn die we een tijd met veel plezier hebben gedragen en nu op uitgekeken zijn, maar vaak zijn het ook kledingstukken die niet of nauwelijks gedragen zijn. Weggooien is natuurlijk zonde en wederom slecht voor het milieu. Gelukkig kun je ze tweedehands verkopen, zowel offline op bijvoorbeeld vlooienmarkten, als ook online. Online kleding (ver)kopen heeft tegenwoordig de voorkeur en er zijn veel platforms bij gekomen waar je kunt shoppen voor tweedehands kleding, en ook zelf je kleding kunt aanbieden. Je maakt simpelweg een account aan op een van de verkoop platformen, maakt aantrekkelijke foto's van de kleding die je wilt verkopen en voegt vervolgens een beschrijving toe van de kleding. Voor het verzenden van de kleding kun je bijvoorbeeld gebruik maken van speciale verzendzakken, zodat de kleding mooi blijft. Dit geeft de ontvanger ook echt een gevoel alsof ze iets van een leuke webshop hebben gekocht. De kans is groot dat de koper jouw account op het platform dan ook in de gaten blijft houden voor wat je nog meer te bieden hebt!

Gerelateerd

Recent