Een cocktailavond organiseren? Ook jij kan dat!

Helaas kunnen we al een tijdje niet meer met een biertje in ons hand in de kroeg staan of aan een tafeltje zitten in een cocktailbar met een overheerlijke cocktail. Maar wat kunnen we dan nog wel? Een eigen cocktailavond organiseren bijvoorbeeld! Wil jij graag een eigen cocktailavond organiseren maar heb je geen idee hoe je dit moet doen en waar je moet beginnen? We nemen je in dit blog stap voor stap mee in je voorbereiding ervan.

Wie, Wat en Waar

Een geslaagde cocktail avond organiseren is niet lastig mits je, je goed voorbereidt. De eerste stap in je voorbereiding is uiteraard bepalen waar je de avond gaat organiseren en wie je daarvoor wilt uitnodiging. In deze tijd is thuis de meest voor de hand liggende keuze met een klein gezelschap. Hoe meer mensen je wilt uitnodigen hoe leuker het is maar ook hoe meer geld je eraan kwijt zult zijn. Maak dus duidelijke afspraken met je gewenste gasten en stuur een uitnodiging na.

Inkopen

Het belangrijkste ingrediënt voor je cocktail avond is natuurlijk de drank. Je kan ervoor kiezen om alleen alcoholische cocktails te maken of alleen non-alcoholische cocktails. Ook een combinatie van beide is prima als je dat zou willen. Voor de meeste cocktails worden wodka, rum, whiskey, sinaasappelsap en limoensap gebruikt. Zorg in ieder geval dat je deze dranken op je lijstje hebt staan. Daarmee creëer je de basis. Ook suiker, (geschaafd) ijs en grenadine mogen zeker niet op de lijst ontbreken. Daarnaast kan je eventueel nog kiezen voor een ander soort fruitsap zoals ananassap, cranberrysap, citroensap of kokosmelk. Ook met verschillende soorten limonades kan je tegenwoordig al een heel eind komen. Heb je geen tijd om naar de winkel te gaan? Op Drankdozijn kan je alle dranken eventueel ook bestellen. Deze worden dan netjes bij je thuisbezorgd. Vergeet ook niet te denken aan snacks en hapjes. Van drinken op een lege maag worden maar weinig mensen blij. Ook kan je eventueel nog wat versiering inslaan en bijpassend glaswerk.

Cocktails selecteren

Dan is het natuurlijk nog de grote vraag welke cocktails je wilt gaan serveren op je cocktailavond. Wanneer je een groot gezelschap hebt is het voor jezelf makkelijker om de selectie beperkt te houden. Op deze manier bezorg je jezelf niet extreem veel werk. Heb je een kleiner gezelschap? Dan kan je uiteraard wat meer uitpakken. Populaire cocktails die het eigenlijk altijd wel goed doen zijn de Cosmopolitan, de Mojito, de Pina Colada, de Daiquiri, de Long Island Iced Tea and de Tequila Sunrise maar je kan natuurlijk ook gewoon lekker zelf experimenteren.

Gerelateerd

Recent