Heb jij moeite met opstaan?

Veel Nederlanders en voornamelijk oudere mensen ervaren soms problemen als ze willen opstaan. Niet alleen wanneer zij op een stoel zitten, maar ook wanneer zij in bed liggen. Bij ouderen heeft dit te maken met dat het lichaam ouder wordt, maar dat is vrij logisch. Jongere mensen kunnen ook moeite hebben met opstaan en dat wordt vaak veroorzaakt door lichamelijke klachten zoals rugpijn. Dit is erg vervelend, want elke keer dat jij wilt opstaan uit jouw bed of stoel, ervaar je pijn. In de meeste gevallen kijk je er dan tegenop om te gaan zitten of liggen en dat is onmenselijk. Toch kan je enkele hulpmiddelen hiervoor gebruiken. Welke hulpmiddelen je kan gebruiken als je moeite hebt met opstaan, kan je dan ook in dit artikel vinden. 

Sta op stoel 

Het is erg vervelend als jij een film wilt kijken in de woonkamer en je eigenlijk niet op een normale manier kunt opstaan zonder pijn te ervaren. Veel mensen die dit ervaren, kiezen er daarom voor om de beste sta op stoel aan te schaffen. Een sta op stoel ondersteunt personen tijdens het opstaan. Deze stoelen werken namelijk op een mechanisme dat jou in een staande positie brengt. Hierdoor ervaar jij minder of zelfs geen klachten tijdens het opstaan. Een sta op stoel kan erg prijzig zijn, maar het is belangrijk dat de kwaliteit erg goed is want het gaan om jouw gezondheid. 

 

Wandel- of een loopstok 

Veel oudere mensen hebben ook erg veel moeite met het lopen en beschikken daarom over een wandel- of een loopstok. Deze stokken geven namelijk ondersteuning tijdens het lopen waardoor de gebruiker geen of erg weinig klachten ervaart. Wat veel mensen niet weten is dat je deze stokken ook kan gebruiken om op te staan. Dit is alleen niet de beste oplossing aangezien de stokken daar niet voor gemaakt zijn. Een senioren stoel is dat namelijk wel. 

 

Laat je bed aanpassen 

Als jij ook erg veel moeite hebt om op een normale manier op te kunnen staan, dan is het handig om je bed aan te laten passen. Je kan namelijk een hendel aan de zijkant van je bed monteren en ook is het zo dat je een hendel boven je bed kan hangen. Deze hendel kan je dan gebruiken tijdens het opstaan waardoor jij je lichaam minder belast. Ook is het mogelijk om een bed te automatiseren alleen kan deze jou dan niet in een staande positie brengen.

Gerelateerd

Recent