In deze tijd een huis kopen? Ook jou gaat dat lukken!

Voor wie het nog niet helemaal door had of heeft… het is gekte op de huizenmarkt. Al een aantal jaar gaan huizen als warme broodjes over de toonbank en daarmee zijn ook de huizenprijzen flink gestegen. Voor een beetje een degelijk huis in de randstad betaal je al snel zo’n drie ton en als je naar nieuwbouw aan het kijken bent kan je daar zo een halve ton bij optellen. Het lijkt bijna gekkenwerk, zeker voor starters die net hun eerste huis willen gaan kopen. Toch is er ook voor hen gelukkig nog hoop. Ben jij een starter en op zoek naar je allereerste eigen droomhuis? Dan hebben we hier wat tips voor je.

Maximaal budget

Oké, het is misschien iets te voor de hand liggend maar hoe hoger je budget is, des te meer kans je hebt op het kopen van een huis. Allereerst heb je natuurlijk budget die wordt verkregen aan de hand van een lening. Een hypotheek. Deze lening wordt afgesloten bij een hypotheekverstrekker zoals een bank en wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren. Zo speelt je maandelijkse inkomsten een grote rol maar ook eventuele schulden en je hypotheekrente worden hierin meegenomen. Op internet kan je verschillende hypotheek met hypotheekrente vergelijken en bepalen welke verstrekker voor jou het meest gunstig is. Naast een hypotheek kan je ook eigen geld inbrengen of een gift van een familielid ontvangen. Ook is het mogelijk om je ouders eventueel garant te laten staan voor (een gedeelte van) je hypotheek. Op deze manier kan je er vaak nog net iets meer uithalen. Er zijn overigens verschillende websites waar je, je hypotheek kan berekenen.

Zoektocht uitbreiden

Wil je een nieuw huis kopen? Grote kans dat je dan op zoek bent naar alle punten op je wensenlijstje. Helaas is het aanbod op de huidige huizenmarkt beperkt en zal je hier en daar misschien wel een opoffering moeten doen zoals geen tuin op het zuiden of een drukke weg voor de deur. Toch hoeven dit niet altijd nadelig te zijn. Door je zoektocht uit te breiden kom je ook bij huizen waar je anders misschien helemaal niet naar had gekeken en wat nou als precies daar jullie droomhuis bij zit? Ook woning aan de rand van een dorp of stad zijn over het algemeen iets minder populair eveneens als woningen waar nog veel aan moet gebeuren. Voor jou een ideale kans!

En kom je er echt niet uit? Dan kan je altijd nog een makelaar in de arm nemen die maar wat graag met jou dit avontuur aangaat.

Gerelateerd

Recent