Koning voetbal

Voetbal is en blijft de koning onder de sporten. Natuurlijk is atletiek de moeder der sporten en zijn er nog vele andere populaire sporten op te noemen maar voetbal blijft toch op nummer 1 staan. In ons land kennen we de eredivisie als het hoogste niveau waarop betaald voetbal wordt gespeeld. 18 clubs strijden jaarlijks om de kampioensschaal. Naast het kampioenschap geeft dat ook recht op het spelen in de Champions League het daaropvolgende seizoen. Dit seizoen wordt door de pandemie helaas nog steeds zonder publiek gespeeld en veel clubs hebben daar last van. Niet alleen financieel maar ook de fanatieke support op de tribunes wordt gemist door de spelers. Wat rest is het kijken van een livestream eredivisie gratis. Voetbal op televisie is natuurlijk voor veel mensen ook onmisbaar maar de sfeer en beleving in het stadion blijft toch niet te evenaren. De kijkcijfers voor het voetbal nemen nog steeds toe en is een miljarden business geworden waar veel bedrijven voor veel geld hun naam aan verbinden.

Wedden op de uitslagen

Je hebt het vast wel eens gedaan het wedden op de uitslag van een voetbalwedstrijd. eredivisie wedden is populair en in dit wereldje gaat veel geld om. Je kunt bijna op alles wedden. De eindstand, de uitslag, wie het eerste doelpunt maakt, de ruststand en nog veel meer. Op www.erediviewedden.nl kan je nu gratis meedoen met het voorspellen van alle uitslagen per eredivisie speelronde. Heb je ze allemaal goed dan kan je een mooi bedrag winnen. Op eredivisiewedden.nl kan je ook gratis livestreams van eredivisiewedstrijden bekijken. Kortom zeker een site om eens te bezoeken en een gokje te wagen. Het maakt het kijken naar voetbalwedstrijden nog aantrekkelijker dan het kijken zonder dat je op die wedstrijd gewed hebt. En hopelijk binnenkort ook weer in volle stadions.

De geschiedenis van het voetbal

De exacte datum van het ontstaan van het voetbal is onbekend, maar uit verhalen en afbeeldingen van meer dan tweeduizend jaar geleden zijn versies van het balspel bekend. De geschiedenis van het voetbal gaat dus ver terug. In de loop van de 19e eeuw werd er voor het eerst voetbal met spelregels gespeeld. In 1863 werd de Football Association opgericht in Engeland en dat was de start van het officiële voetbal. Het eerste voetbal in Nederland ontstond omstreeks 1865. De in ons land wonende en werkende Britten hadden het spel mee naar Nederland genomen. Vanaf dat moment heeft het voetbal een vlucht genomen en is het de enorm grote sport geworden die het nu nog steeds is.

Gerelateerd

Recent