Stedentrip Krakau

Mocht je na deze lange tijd binnen zitten zin hebben in een reisje dan adviseert deze blog je om een reis naar Krakau te overwegen. Deze stad kent een rijke historie met geweldige verhalen. Veel mensen vallen onder de veronderstelling dat het de hoofdstad is van Polen, omdat het zo’n bekende naam heeft. Ondanks dat dit niet waar is leeft de stad er wel naar. De stad is groot, maar een stuk kleiner dan je zou denken in inwonertal. Het telt nu zo’n 700.000 inwoners, maar is een van de bekendste steden van Polen. Hoe kan dit? Hiervoor duiken we kort in de historie van deze stad en daarna kijken we naar wat er vandaag de dag te doen is. 

Een rijk verleden

Krakau is een eeuwenoude stad die oorspronkelijk ontstaan is omdat het zich op een belangrijke kruising bevindt tussen twee handelsroute van onder andere het Byzantijnse rijk. Deze route kruisen op de plek waar vandaag de dag Krakau ligt en dus was er rond het hoog tijdperk van de katholieke kerk. In de vroege jaren van de stad werd het al een bisdom. Dit gebeurde rond het jaar 1000. Het is sinds dit jaar niet veranderd van geloofsovertuiging. De meerderheid van de bevolking is nog steeds katholiek en dit is te zien door de stad heen. Rijkelijk beklede kerken en kathedralen dragen bij aan de schoonheid van de stad. Als laatste is het belangrijk te zeggen dat de stad ongeschonden de Tweede Wereldoorlog door is gekomen, wat betekent dat het historisch centrum al bijna 1000 jaar bestaat! Als je fan bent van oude architectuur is dit de plek waar je heen moet! 

Horeca en uitgaan

Naast de rijke historie wil men ook graag stoom afblazen. Daar is Krakau zeker ook geschikt voor. De stad is rijk gevuld met historische hoogstandjes, maar daartussen zitten zat horecagelegenheden en clubs verstopt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan club Shine waarbij spiegels en lichten een lange reflectie door de club creëren, waardoor het lijkt dat je in een gigantische hal aan het feesten bent. Als je niet uit bent op het nachtleven kan je altijd een terrasje pakken in de bruisende binnenstad of op een terrasboot die in de befaamde Wisla rivier ligt. Hierbovenop vormt het een perfecte verbinding met andere wereldsteden in Europa die gemakkelijk met de trein te bereiken zijn. Een stedentrip Krakau wilt u niet missen. Kortom, reden genoeg om een keer langs te gaan in dit bruisende stadje!

Gerelateerd

Recent