Overstappen op LED bouwverlichting, ben jij er klaar voor?

Wanneer je een klus goed wilt klaren zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moeten houden zoals veiligheid, comfort en goede materialen. De veiligheid tijdens een klus waarborgen kan op meerdere manieren. De juiste verlichting kiezen is er daarvan één. Zeker wanneer de dagen korter worden zal je vaker met verlichting moeten werken maar ook in binnenruimtes is bouwverlichting zeer waardevol. Werken in het donker is namelijk ook zo wat. Maar voor welke kies je dan? Tegenwoordig zien we steeds vaker dat er in de bouw wordt gekozen voor LED bouwverlichting en steeds minder voor halogeenlampen of HQI. Niet zo vreemd ook als je weet wat de voordelen van LED allemaal zijn. Ben jij nog niet op de hoogte van alle voordelen? Na het lezen van dit blog zal het niet lang meer duren voordat ook jij de overstap gaat maken!

Lange levensduur

Met het oog op duurzaamheid is een overstap maken naar LED verlichting nog helemaal niet zo’n vreemde stap. Wist je bijvoorbeeld dat een LED bouwlamp of LED schijnwerper tot wel meer dan 50.000 uren kan branden? Wanneer je ze voor zo’n acht uur per dag gebruikt kan je deze lampen dus maar liefst 30 jaar gebruiken. Dit betekent een lange-termijn investering die zichzelf ook terugbetaalt. Daarnaast heb je ook veel minder onderhoud doordat de lamp zo lang mee gaat. Het is echt een goed staaltje kwaliteit. En misschien denk je dan wel dat de LED bouwverlichting inhoudt op power maar niks is minder waar. Deze lampen hebben een zeer hoge powerfactor en zullen dus dezelfde hoeveelheid licht leveren als de verouderde bouwverlichting.

Zuinig

Naast dat LED bouwverlichting een lange levensduur heeft is deze verlichting ook ontzettend zuinig. Het verbruikt bijna geen energie en het kan tot maar liefst 90 procent schelen op je stroomrekening in vergelijking tot halogeen lampen. Daar wordt je als ondernemer zelf dus ook ontzettend blij van. Ook hoef je, je geen zorgen te maken om de opstarttijd. Zodra je de LED bouwlampen aanzet heb je licht. Daarnaast kan je ze ook net zo vaak aan en uitzetten als je maar wilt. Dit zal geen invloed hebben op het vermogen of de kwaliteit. Het enige waar je wel rekening mee moet houden is het feit dat LED verlichting niet heel goed tegen warmte kan maar als dat alles is.

En, wanneer ga jij de overstap maken?

Gerelateerd

Recent